"Зоря" має кращу ситуацію, ніж "Динамо" і "Шахтар"

Скрипник за манерою роботи схожий на Клоппа

"Зоря" заслужила перемогу над "Шахтарем". Можна говорити про талан у кінці матчу, але всі дії на полі у виконанні підопічних Віктора Скрипника, були свідомими. Команда розуміла як грати проти іменитого суперника, не боялася проводити власні атаки. Не було мандражу чи страху. Це був найкращий футбол УПЛ 2020/21.

"Зоря" за всіх кадрових змін має своє уявлення про футбол, який вимагає від неї тренер. Літні новачки почали приносити користь. Єгор Назарина, Жуніор і Аллах'яр Сайядманеш – стали важливими гравцями для команди та розуміють вимоги тренера. Не можна сказати, що хтось із новачків випадковий. Навіть вже списаний Олександр Гладкий проявив себе із найкращого боку. Скрипник знайшов підхід до кожного футболіста. Кожен виконавець може закрити кілька позицій.

Воротар Нікола Василь зіграв проти "Шахтаря" бездоганно, наче виходить на такі поєдинки щотижня. Дочекалися моменту, коли він був готовий. Про цього футболіста раніше ніхто нічого не знав. Тренер уміє добирати гравців та їх розвивати.

Скрипник схожий на наставника "Ліверпуля" Юргена Клоппа, який також вміє шукати підхід до людей, створювати атмосферу всередині команди, будувати спілкування із гравцями. Найважливіше, чого ти можеш навчити людей – бути щасливими. Кожна людина нікому нічого не зобов'язана. Вона розкривається тоді, коли сама цього хоче. Напевно, що це одна із головних особливостей успіху "Зорі".

Луганці можуть підлаштовуватися під гру кожного суперника

Луганці можуть підлаштовуватися під гру кожного суперника. Команда грає по ситуації. Може діяти першим номером, може грати від оборони в потрібний момент, може чекати чи притримати м'яч. Це називається культура гри, коли команда отримає задоволення від футболу, а не працює на полі.

У матчі проти "Шахтаря" був їх день. Цікаво подивитися, коли буде "не їхній день". Коли щось не виходитиме. В цей момент мають проявитися резерви розвитку і можливості стати кращими. Такі матчі покажуть потенціал і амбіції команди Скрипника у сезоні. Єдиний ризик полягає в тому, що тренер зі своєю ліберальністю може втратити момент, коли команда спіймає ейфорію.

Стосовно шансів "Зорі" поборотися за перше місце. Вони із киянами не дуже добре грають – в найкращому разі, внічию. Над командою Скрипника не має бути тиску стати чемпіоном, який є в наших грандів. Це може стати вагомою перевагою. "Зоря" перебуває у виграшній ситуації.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі