Який сніданок корисний для фігури і здоров'я

Постійний пропуск ранкового прийому їжі може призвести до набору ваги

Сніданок - важлива частина раціону. Якщо ж ним нехтувати, можна завдати організмові більше шкоди, ніж користі. Порушується нормальний циркадний ритм, який у здорових людей починається з ранкового почуття голоду. Залишившись без сніданку з метою "економії" калорій, люди часто заповнюють його відсутність надлишком калорій за рясним обідом або супер ситною вечерею. Крім того, ми фізично більш активні вранці й в першій половині дня, і можемо витрачати отриману енергію, а не конвертувати її в жирові відкладення.

Постійний пропуск сніданку може привести не до бажаного схуднення, а навіть до набору ваги. Це прямий шлях до порушення обміну речовин і, як наслідок, до ожиріння та діабету.

Тож, якщо ви дбаєте про власне здоров'я та фігуру, не відмовляйтеся від першого прийому їжі. Починайте свій день зі сніданку.

Для здорового сніданку важлива не тільки енергетична цінність продуктів, але і їх склад. Крім того важливо, що вас насичує надовго, а не тільки на той час, поки ви добираєтеся до роботи. Тому простежте, як ви почуваєте і вибирайте свій варіант здорового і корисного сніданку.

Що краще з'їсти на сніданок?

- Для ранкового прийому їжі добре підходять продукти багаті клітковиною, наприклад, каші. Вони повинні бути з цільного або плющеного зерна, які потрібно зварити, а не просто залити гарячою водою або молоком. Такі каші містять більше вітамінів, мінералів і клітковини, краще і довше насичують. До каші можна додати яйця або сир, овочі, фрукти, горіхи, авокадо. Придумайте своє смачне поєднання, яке принесе не тільки користь, але і задоволення. Кашу можна приготувати вранці, а якщо немає часу, то і напередодні. Увечері змішайте, наприклад, плющену вівсянку з натуральним йогуртом і помістіть на ніч в холодильник. Вранці досить додати в неї жменю фруктів і кілька горіхів й сніданок готовий.

Для ранкового прийому їжі добре підходять каші

Але пам'ятайте, що каша, в яку ви кладете половину вмісту цукорниці або пів банки меду, крім значної дози клітковини також дасть вам досить багато порожніх калорій.

- Багатьох добре насичують білки на сніданок. Кажучи "білок", я маю на увазі в першу чергу яйця, приготовані різними способами: яєчню, омлет, або пашот. І обов'язково з жовтками, які мають жовчогінний ефект, що важливо для нормальної роботи жовчовивідної системи. Крім того, в жовтках міститься холін, який покращує роботу печінки, нервової й кровоносної систем. До страви з яєць слід додати овочі та шматок цільнозернового хліба або трохи каші. Можна зробити тост з цільнозернового хліба з скибочками авокадо. Авокадо - лідер за вмістом корисних рослинних жирів серед фруктів і овочів. Такий варіант сніданку набагато ситніший і кращий, ніж солодка дріжджова випічка.

Авокадо - лідер за вмістом корисних рослинних жирів серед фруктів і овочів

- Крім яєчного білка, в меню сніданку відмінно підходять сир, тверді сири, рослинний білок з бобових овочів, а також шматочок червоної риби. Така білкова їжа, стимулює більше вироблення пептиду YY, який дасть вам відчуття ситості на довше.

Обирайте свій сніданок і перетворіть ранкову їжу в корисну звичку. Регулярні сніданки допоможуть не переїдати протягом дня, стануть корисними для фігури та здоров'я.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі