Добудова "Північного потоку-2" зависла у повітрі. Україні допомагає Путін

Наші союзники – армія і час

Американські санкції проти "Північного потоку-2" можуть бути застосовані вперше – проти російського судна-трубоукладача "Фортуна" та компанії, яка є його власником. Про це вже заявлено міністерством економіки ФРН, а американське посольство у Берліні підкреслило, що "будівництво газопроводу "Північний потік-2" загрожує важливим національним інтересам європейських партнерів і США", - пише Віталій портников для Еspreso.tv.

При цьому будівництво газопроводу і так не ведеться. Німецькому уряду після скарги екологів довелося призупинити дію дозволу на продовження будівництва у німецьких територіальних водах. При цьому судно-трубоукладач "Академік Черський", на яке у Газпромі покладали головні надії після відмови західних компаній від участі в прокладанні труб, покинуло район продовження будівництва. Як вважають фахівці - тому що просто виявилося, що не відповідає технічним завданням. І тоді з'явилося нове судно - "Фортуна", на якому для його участі в будівництві ще потрібно провести необхідні роботи. А тепер виявляється, що і "Фортуна" може виявитися не потрібною, цьому трубоукладачу просто не дозволять будувати. І потрібно розуміти, що невичерпного запасу кораблів у Газпрому немає: раз-два та й усе. При цьому, який сенс у нових кораблях, якщо проти кожного можуть бути застосовані санкції?

Джозефу Байдену необхідно буде довести, що адміністрація його попередника "загравала" з Кремлем. А відмова від американських санкцій проти "Північного потоку-2" навряд чи стане хорошим доказом

Таким чином, питання про добудову "Північного потоку-2" зависає у повітрі. Сподівання на те, що нова американська адміністрація виявиться більш лояльною до цього будівництва, ніж попередники, теж виглядають дивними. Навпаки, Джозефу Байдену просто необхідно буде довести, що адміністрація його попередника "загравала" з Кремлем. А відмова від американських санкцій проти "Північного потоку-2" навряд чи стане хорошим доказом.

Чи зможуть переконати Байдена німецькі політики, які вважають газопровід виключно економічним проєктом? З кожним днем їм буде робити це все важче. І, як не парадоксально, тут Україні допомагає Путін, який створює все нові і нові іміджеві проблеми для співпраці з Росією. Вже гучна спроба отруєння Олексія Навального знову поставила питання про доцільність енергетичного співробітництва з країною, яка застосовує хімічну зброю проти опозиційних політиків. А тепер Путін до того ж Навального ще і заарештував. І якщо ми думаємо, що він зупиниться і буде сидіти тихо, щоб добудувати настільки важливий для Газпрому трубопровід, ми помиляємося. Ой, не зупиниться. Це ж Путін!

Американська підтримка і російська дурість дають Україні час

Таким чином, американська підтримка і російська дурість дають Україні час - безцінний час, коли Росія буде позбавлена можливості почати пряму агресію проти нашої країни. Тому що в разі, якщо Україна втратить транзитний статус, ризики для неї зростуть багаторазово. Армія і час - головні союзники нашого існування і виживання. Питання тільки у тому, як ми цим часом скористаємося.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі