Сі Цзіньпін, Путін, Ердоган та Орбан сьогодні відкорковують добірне шампанське

Погані новини для України

Неважливо, як завершиться штурм Капітолія.

Фотографії зі збудженим натовпом, який вештається по американському Конгресу, та переляканими законодавцями, що ховаються під лавками, облетіли весь світ.

Бумеранг кольорових революцій, який десятиліттями плекав Вашингтон, повернувся до американської столиці.

Немає підстав сумніватись, що Байдена 20 січня інавгурують

Швидше за все, силовики швидко звільнять американський парламент, а суди покарають заколотників. Немає підстав сумніватись, що Байдена 20 січня інавгурують.

Але це вже не важить. Хто після таких фото буде із захватом та надією дивитись на США? Це точно не зображення людей, які вершать долю світу. Це радше картинки з країн "крихкої демократії" на кшталт Вірменії чи Киргизстану.

Автократи отримали переконливий доказ занепаду ліберальної демократії

Автократи сьогодні відкорковують добірне шампанське. Сі Цзіньпін, Путін, Ердоган та Орбан отримали переконливий доказ занепаду ліберальної демократії. Яка не здатна забезпечити елементарний порядок і ховається під парламентською лавкою. Демократії, яка не спроможна захиститись від самої себе.

Україні на часі серйозно замислитись про диверсифікацію своїх геополітичних ставок. За всієї моєї любові до свободи та демократії, плин історії сьогодні очевидно не по їхньому боці. Достатньо подивитись на країни, в яких померло найбільше людей від COVID-19 в перерахунку на мільйон мешканців.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі