Росія завдала кіберудару по США. Вашингтон готує жорстку відповідь

РФ може не добудувати свої газопроводи

США зазнали найпотужнішої атаки з часів Перл-харбору 7 грудня 1941 року. В кіберпросторі. Практично в той же день через 79 років. Кіберудар - не авіаналіт. Він розтягнений у часі, пік прийшовся на період 13-14 грудня - перед засіданням Колегії виборників президента США.

За американськими даними, кібернаступ розпочався не пізніше березня 2020 року з прицілом на першу половину грудня, коли найбільш імовірна колегія виборників.

У Вашингтоні чітко ідентифікували агресора - Росія. Тепер міркують, яка може бути відповідь на дії типу "ихтамнет". У США вже мають чітке уявлення, що "онитаместь".

Джон Болтон, колишній радник Трампа з питань національної безпеки, під час інтерв'ю MSNBC заявив, що відповідь США повинна бути принаймні втричі більшою, ніж вартість нападу.

Відповідь США повинна бути втричі більшою, ніж вартість нападу

Відповідь може бути (і швидше за все, буде) асиметрична. Починаючи від радикальної - обмеженого удару високоточними засобами по місцях дислокації російських кіберсил у Європі та деінде, і завершуючи дуже м'яким варіантом нежорсткого (або напівжорстокого) впливу США. Наприклад, на припинення будівництва путінських потоків на Балтиці ("Північний потік-2") і Чорному морі ("Турецький потік"), чого домагаються США, Польща та Україна, діючи добрим словом, в регіонах Західної, Центрально-Східної Європи, Чорномор'я та Південної Європи. Тобто, дії США спільно з союзниками на Балтиці та у Чорному морі (Польща, Данія, країни Балтії, Болгарія, Румунія, Україна) по безповоротній зупинці російських проєктів, можуть стати асиметричною відповіддю Вашингтона на напад Росії проти США в кіберпросторі.

Недаремно кажуть, що добрим словом можна досягти багато чого, а добрим словом і пістолетом - значно більшого.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі