Російська вакцина зіпсувала слово "супутник"

Більшість медиків РФ не готові зробити щеплення

Путін сказав "Треба!" - Собянін відповів "Буде!". Не встиг Путін дати доручення почати масову вакцинацію, як буквально на наступний день мер Москви Сергій Собянін повідомив, що в Москві вже все почалося. "З метою перевірки величезного механізму масової вакцинації ми відкриваємо електронний запис на щеплення для працівників освіти, охорони здоров'я всіх форм власності, а також для працівників міських соціальних служб, починаючи з 4 грудня 2020 р.", - оголосив Собянін.

Тут ключові слова "з метою перевірки". Вчителі, лікарі та соціальні працівники повинні розуміти, що їх вкотре використовують як засіб. Цього разу в якості "засобу для перевірки". Їм не звикати...

Вчителі, лікарі та соціальні працівники повинні розуміти, що їх вкотре використовують як засіб

Вакцина "ГамКовідВак" ("Супутник V") була зареєстрована 11 серпня. Дуже важливо було встигнути першими. Тому "Супутник". Ми - перші в космосі, тепер - перші на ковідному фронті. Реакція лікарської спільноти на "лідерство" Росії в гонці вакцин була, м'яко кажучи, стриманою.

Більшість російських медиків, опитаних сервісом "Довідник лікаря" 14 серпня 2020 року, заявили в опитуванні, що не готові зробити щеплення "ГамКовідВак". З 3040 учасників дослідження 52% відповіли негативно на це питання, 24,5% - згодні на вакцинацію. Більше 66% респондентів заявили про недостатність даних щодо ефективності вакцини, 48% висловили недовіру до цього засобу у зв'язку з настільки короткими термінами його створення.

Вельми негативні відгуки на "Супутник V" надійшли і від міжнародного медичного співтовариства.

Вельми негативні відгуки на "Супутник V" надійшли від міжнародного медичного співтовариства

Після того як в престижному журналі "The Lancet" була опублікована стаття, присвячена клінічним випробуванням російської вакцини, у італійських лікарів виникли певні запитання стосовно некоректних, на їхню думку, даних статистики, наведених в статті, і вони написали щодо цього відкритого листа, в якому детально аргументували свої сумніви. Журнал "The Lancet" опублікував цей лист, пославшись на те, що він завжди готовий підтримати наукову полеміку. Відповідь розробників російської вакцини прозвучала в дусі російського МЗС і його офіційної представниці Марії Захарової:

"Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології ім. Гамалії категорично відкидає звинувачення в недостовірності статистичних даних, опублікованих в журналі "The Lancet". Ми надали саме ті дані, які отримали, а не ті, які повинні подобатися італійським експертам".

Жодного слова стосовно питань закордонних лікарів розробники вакцини не вимовили. Спроба італійських лікарів вести з російськими колегами розмову професійною мовою успіхом не завершилася.

Держава, яка оголошує себе спадкоємицею СРСР, експлуатує минуле, намагаючись приписати собі колишні досягнення, головними з яких є Перемога і Космос

Російське слово "супутник" увійшло в іноземні мови після того, як 4 жовтня 1957 року був запущений на орбіту перший в історії людства штучний супутник Землі. Тієї країни, в якій відбулася ця подія, не існує вже майже 30 років. Держава, яка оголошує себе спадкоємицею СРСР, експлуатує минуле, намагаючись приписати собі колишні досягнення, головними з яких є Перемога і Космос. На базі Перемоги був створений язичницький культ "побєдобєсія". А Космос... Той "Супутник-1", який став причиною однієї з небагатьох російських мовних інтервенцій в іноземні мови, був результатом зусиль таких людей, як Сергій Павлович Корольов і Мстислав Всеволодович Келдиш. А в путінській Росії космосом займається Рогозін. Відчуйте різницю...

А ще ім'я "Sputnik" стало одним з наймерзенніших інструментів російської брехні і створення фейків для зарубіжної аудиторії. Назву для цього дітища Дмитра Кисельова (генеральний директор) і Маргарити Симоньян (головна редакторка) придумала Симоньян. "Я вирішила, що це єдине російське слово з позитивною конотацією, і його знає весь світ", - пишається Маргарита Симонівна. Ну що ж, їй є чим пишатися. Тепер це слово досить сильно змінило конотацію. А після того, як цим ім'ям назвали скоростиглу російську вакцину, залишки "позитивної конотації" можуть взагалі зникнути.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі