Фрукти не варто їсти в другій половині дня

Містять багато простих цукрів

У холодну пору року так хочеться загорнутися у ковдру і пити гарячий чай. Але в чаї вітамінів і мінералів для організму замало, на відміну від фруктів. Вони добре підійдуть для бадьорості й здоров'я.

Фрукти і ягоди це ті продукти, які мають репутацію корисних для збереження здоров'я і профілактики захворювань. Про їх поживну цінність, мабуть, не треба нікого переконувати. Фрукти є джерелом цінних і необхідних для нормального функціонування організму компонентів, таких як вітаміни, мінерали, флавоноїди, фітоестрогени, біологічно активні речовини антиоксидантної та інших видів дії, легко засвоювані вуглеводи й органічні кислоти. Також містять багато води. Більшість з них низькокалорійні, хоча є і такі, енергетична цінність яких досить значна – особливо сухофрукти.

Ще одним важливим аргументом на користь вживання фруктів є той факт, що вони поряд із зерновими продуктами основні джерела харчових волокон - клітковини.

Нерозчинні фракції клітковини позитивно впливають на моторику кишечника. Розчинні - на зниження рівня холестерину в організмі людини та постпрандіальний рівень цукру в крові.

Клітковина забезпечує відчуття ситості.

Клітковина забезпечує відчуття ситості

З іншого боку, зверніть увагу на те, що фрукти містять велику кількість простих цукрів, включаючи фруктозу. Саме цей цукор є важливим аргументом на користь того, щоб фрукти не їсти в другій половині дня, особливо ввечері.

Вживання фруктів і ягід допомагає зберегти здоров'я, зміцнює імунітет, підтримує життєвий тонус. Вони повинні постійно перебувати в нашому меню.

Слід вживати в першу половину дня. Звичайно, один з'їдений фрукт ввечері не призведе до різкого збільшення ваги. Як і у випадку з будь-яким іншим продуктом. Тут основна шкода в регулярному прийомі ввечері фруктових десертів.

Близько 300 грамів ягід і фруктів – стільки рекомендовано з'їдати дорослій людині без шкоди для здоров'я і фігури. Можна різних і робити це кожен день.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі