Консерватизм Луческу збільшує шанси "Динамо" виграти чемпіонат

У поразці від "Шахтаря" нічого страшного немає

Головне враження від матчу "Динамо" - "Шахтар" - всі втомилися. Можливо, "гірники" трішки менше, бо у них частина гравців повернулася після лікування коронавірусу і вони мали на один день більше відпочинку після матчу Ліги чемпіонів. Тому всі хотіли зіграти економно. У Мірчі Луческу не було ніякого вибору гравців і можливості маневру. "Шахтар" чекав свого шансу. Він його дочекався.

Враховуючи всі фактори, жодна з команд не мала ким форсувати гру. Це була навіть не тактика, а стан обох опонентів. Як у дванадцятому раунді боксу, коли всі чекають, коли поєдинок завершиться. Якби ні в кого не вийшло перемогти, то ніхто особливо не засмутився б. Принаймні "Динамо" з чотирма очками доматчевої переваги – точно. Але помилки Руслана Нещерета та Сергія Сидорчука стали вирішальними.

Помилки Руслана Нещерета та Сергія Сидорчука стали вирішальними

Якщо в рівних складах у "Динамо" були шанси, то після вилучення Сидорчука все стало зрозуміло. Це вилучення на 100 відсотків вплинуло на гру. Відразу після червоної картки капітану "Динамо" гра завершилася.

До моменту із пропущеним голом воротар "Динамо" Руслан Нещерет спокійно справлявся зі своєю роботою. Важливо відчувати гостроту моменту. Тоді ти мобілізований до кінця епізоду. Коли тобі здається, що все йде добре, то ця гострота втрачається. Нещерет втратив її, коли не сконцентровано пішов на вихід за навісної передачі. Потрібно було просто влучити у м'яч. Десь моргнув оком і вже м'яча не бачиш.

Недільна гра "Динамо" - це збіг всіх неприємних подій, які могли статися з командою – проблеми зі складом, помилка голкіпера, вилучення капітана. З помилки розпочалася гра, а після вилучення завершилася. Тому не варто розцінювати цю поразку серйозно у плані довгострокової боротьби за чемпіонство. Мені сьогоднішнє "Динамо" подобається тим, що воно не втрачає свої очки. Це головна стратегія, якої дотримується Луческу. Програли "Шахтарю"? Нічого страшного. Попереду тільки один матч проти "гірників". Команда Луїша Каштру не настільки консервативна і заточена на результат, як нинішній Луческу.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі