Карантин вихідного дня. Влада вперто робить те, що дає зворотній результат

Держава неспроможна забезпечити ефективний збір даних і контроль за дотриманням масочного режиму

Адаптивний карантин - ні не чули? Цілу весну ми вели жорсткі дискусії на тему карантину. Уряд нічого чути не хотів, і діяв як типове політбюро ЦК КПСС - "всім все, нікому нічого". У результаті були завдані колосальні збитки економіці при 300 хворих на добу. При чому закривали все підряд. І в тих областях, де був мінімум - однаково все закривали.

Зараз вирішили повернутись до тієї ж логіки. Здається, тільки в нашій країні можуть вперто продовжувати робити те, що дає зворотній результат. Отже, нова ідея - карантин вихідного дня.

Це приблизно виглядає так. На вихідні ви ні в ресторан, ні в торговий центр - не ходите, щоб не заразитись. Але в понеділок, ви без проблем заходите в метро, тролейбус, автобус - і спокійно обіймаєтесь по 100 осіб одночасно. А ввечері завалюєтесь в ресторан, торговий центр, гуляєте там на повну. Але тільки не у вихідні. У вихідні повторяти такі штуки - зась.

Уряд нічого чути не хотів, і діяв як типове політбюро ЦК КПСС

Причина чергової безглуздої ініціативи насправді в тому, що держава неспроможна забезпечити два пункти:

1. Ефективний збір даних.

2. Контроль за дотриманням масочного режиму.

Якщо б влада могла б забезпечити ці два пункти, то її дії могли б бути зовсім іншими. Такі дані могли б чітко показувати спалахи. І в таких районах вводився б посилений контроль за режимом масок, плюс контроль заходів і переміщень. На такі райони можна було б концентрувати тестування чи планувати ліжка в місцевих лікарнях. Більше того, можна інформувати людей детально саме по таких спалахах. Наприклад, надсилати смс про спалах через мобільні оператори.

Втім, обрали принцип робити, що завгодно, і казати, що у всього світу є проблеми. Що ж тоді ще пару ідей вам, чого вже там:

1. Карантинний обід і вечеря - забороняється обідати і вечеряти в ресторанах.

2. Карантинний алкоголь - вводиться заборона на вживання конкретних видів алкоголю в ресторанах.

3. Карантинний секс (ви зрозуміли).

4. Карантинна мода - забороняється пропонувати нові види одягу, ґаджетів тощо. Хай поки люди носять те, що мають, і не лазять за покупками в торгові центри.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі