Варто запровадити електронне голосування на виборах

Українці стають "глобальною нацією", присутньою всюди у світі

Результати першого туру президентських виборів у Молдові навіть коментувати немає сенсу - зрозуміло, що мої симпатії на стороні демократичних та проєвропейських сил.

Мені "заходить" інше: Майя Санду отримала перевагу над проросійським Додоном значною мірою завдяки голосуванню на закордонних дільницях. Це зрозуміло - люди, які відчули, що таке демократія та верховенство права, ніколи не будуть голосувати за проросійських кандидатів.

Люди, які відчули, що таке демократія та верховенство права, ніколи не будуть голосувати за проросійських кандидатів

Я далекий від порівнювання українських та молдовських реалій, але радикальне збільшення можливостей голосування за кордоном було б чесним підходом, тим більше, що після карантину багато українців, на жаль, поїдуть за кордон.

Нам було б класно запровадити електронне голосування, це єдиний спосіб подолати відстані, і це дозволить проголосувати всім бажаючим, незважаючи на особисті обставини. Зрозуміло, що є питання з кібербезпекою та можливими маніпуляціями, але їх все одно потрібно вирішувати. Є також велике питання з голосуванням тих, хто знаходиться у Росії та на окупованих територіях, очевидно, що там немає умов для вільного волевиявлення та максимальна загроза маніпуляцій та тиску з боку російських спецслужб.

Українці стають "глобальною нацією", присутньою всюди у світі, демократія має розвиватися разом з українцями.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі