Насувається небезпека. Олігархи готові до реваншу

Нам будуть намагатися запропонувати нову популістську альтернативу

Передбачувана поразка президентської партії на місцевих виборах і провал ініційованого Володимиром Зеленським опитування громадян дозволяє багатьом говорити про занепад популізму, розчарування українців і можливості повернення країни до цивілізованого розвитку, до реформ і змін.

Але ці надії можуть виявитися марними, якщо ми будемо вважати, що зміни у настроях громадян відбудуться самі собою, - пише Віталій Портников для Еspreso.tv.

Адже потрібно пам'ятати, що Зеленський з'явився на політичній сцені України не просто так. Це - продукт олігархічного реваншу, прагнення зупинити розвиток країни, відкинути її у минуле, не допустити деолігархізації і появи конкурентної економіки. І українці, які проголосували за Зеленського, були хіба що статистами у олігархічному політичному театрі. Але при цьому не потрібно думати, що олігархи такі вже ідіоти і не розуміли, наскільки недовготривалим може виявитися їхній тріумф. Вони з самого початку не вірили у ефективність Зеленського і вже тим більше в тривалість дутої популярності колишнього телевізійного коміка. Досить згадати інтерв'ю Ігоря Коломойського, які він давав відразу ж після перемоги Зеленського. Це зараз Коломойський мовчить, а тоді був дуже говіркий. І стверджував, що про результати діяльності президента можна буде судити вже за рік-півтора. Те, що Коломойський не дає ніяких оцінок зараз, ще не означає, що нічого не бачить. А означає, що він знаходиться у пошуку нових варіантів для збереження своїх позицій і позицій своїх "колег" по олігархічному клубу.

Зеленський з'явився на політичній сцені України не просто так

Нам будуть намагатися запропонувати нову популістську альтернативу. Ми можемо її ще не помічати, як не помічали Зеленського, коли він грав у серіалі "Слуга народу" і могли вважати, що це тільки кіно, а не технологія олігархічного реваншу. Але це не означає, що нової популістської альтернативи не буде. Буде! Тим більше, що явка на місцевих виборах явно продемонструвала розчарування більшості населення у існуючих політичних проєктах. З цим населенням олігархи і будуть працювати, щоб запропонувати йому нові пустушки в кольорових обгортках - пустушки, які дозволять їм зберігати вплив і владу у країні, прирікаючи інфантильних прихильників своїх симулякрів на бідність і безвихідь.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі