Опитування Зеленського – це паніка

Інтерв'ю президента на чотирьох телеканалах - спроба врятувати рейтинг "Слуги народу"

Опитування, яке анонсував президент Володимир Зеленський у день місцевих виборів, фінансуватиме партія "Слуга народу". Його проводитимуть за межами дільниць.

На Банковій зрозуміли, що влипли у лайно. Тепер намагаються викрутитися.

До цього часу не зрозуміло, у якому вигляді це опитування зроблять. Судячи з усього, буде соціологічне дослідження. Це не про мільйони доларів ідеться. Потрібно $5-10 тисяч.

У чому полягає соціологічна наука? Що не треба опитувати кожного громадянина України, щоб знати загальні настрої. Для цього роблять вибірку. Наприклад, якщо взяти 5 тисяч респондентів, похибка буде 1-2%.

І це можна було замовити у той же день, коли про це заявив президент Володимир Зеленський. Дослідження вже було би готове.

Опитування виглядає, як профанація. Кому замовлять? Як це буде виглядати? Як можна робити законодавчу ініціативу з приводу соціологічного опитування?

Легалізація медичного канабісу? Законопроєкт, голосуйте.

Щодо фінансування, спочатку були натяки на якихось олігархів. Потім влада зрозуміла: це буде ще гірше. Почали казати, що вже буде фінансувати "Слуга народу". Це теж виглядає ідіотизмом під час виборів. Мабуть дізнаємося про подробиці опитування у п'ятницю або під час виборів.

Для чого влада це все придумала? Щоб підняти явку свого виборця. Бо вона поки що прогнозується дуже низькою. Електорат Зеленського важкий на підйом. Це б'є по рейтингу "слуг".

Немає ніякої стратегії. Роблять все на хайпі

Немає ніякої стратегії. Роблять все на хайпі. Як їм здалося, прийшла чудова ідея. Вони зразу її реалізували, не подумавши про наслідки. У влади – паніка, що їх чекає провал. Як вони будуть "продавати" населенню, якщо у них буде максимум 1-2 мери обласних центрів, або не матимуть більшостей у радах. Ви ж партія влади, ви ж хотіли оновлення. Минулого року поміняли все, а тут мерів не можете поміняти.

От вони панічно і шукають виходи з ситуації. По-перше, це імітація діяльності. По-друге, треба підняти явку. По-третє, коли вибори відбудуться, перекинуть акцент з їх результатів на опитування.

Сьогодні відбулася схожа дія – інтерв'ю Зеленського чотирьом каналам, яке показуватимуть ввечері. Це теж частина кампанії – врятувати рейтинг "Слуги народу".

Олексій Голобуцький, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі