Ломаченка "злив" його промоутер

Дав зрозуміти, що час Василя минає

Василь Ломаченко не напрацював на перемогу над Теофімо Лопесом у бою за звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі. Можливо, він навіть не напрацював на нічию - хоча, як і що рахувати. Але він точно не заслужив поразки з рахунком 3:9, а тим більше - 1:11. Ломаченка нахабно і безцеремонно "злили", свої. На боксерському шоу, який проводила промоутерська компанія Top Rank та її засновник і керівник Боб Арум. "Злили" на користь молодого американця, більш перспективного у плані подальших заробітків. Він, як і Ломаченко, теж боєць компанії Боба Арума. А 32-річному українцю дали зрозуміти, що його час минає і за ним "тягнути" не будуть.

Оцінки суддів шокували. 5:7 чи 4:8 сприймались би спокійніше, можливо, навіть з певним розумінням. Але коли двоє із трьох суддів у бою найвищого рангу неадекватно жорстко поводяться по відношенню не до якогось "ноунейма", а з одним із найсильніших боксерів сучасності, володарем трьох титулів, безумовним фаворитом бою і "стороною А", як люблять говорити в США, це виглядає показово і демонстративно.

Так, Арум розкритикував Джулі Ледерман, яка виставила - 11:1, але залишив поза увагою оцінку 9:3. Таке суддівство на шоу Арума - не просто так. Ясно, що це сигнал, який неможливо залишити повз увагою. І ясно, що в команді Ломаченка все прекрасно зрозуміли.

Василь знову травмувався і йому вже зробили операцію на правому плечі - на тому ж місці, що позаторік після бою з Хорхе Лінаресом. Практично в кожному поєдинку у Ломи виникають проблеми зі здоров'ям. Про його проблеми з кистями рук говорили ще під час любительської кар'єри. В професіоналах виходять з ладу й інші "механізми".

В серпні 2019 року Лома заявив, що рік, два або три - і він задумається про завершення кар'єри: "Все залежить від здоров'я. Якщо воно є, то можна продовжувати. А у мене майже після кожного бою травма".

Тепер просочилася інформація, що перед зустріччю з Лопесом Анатолій Ломаченко, батько і тренер Василя, хотів перенести бій, як тільки стало зрозуміло, що у сина стався рецидив старої травми. Але Василь пригрозив завершенням кар'єри, якщо бій перенесуть.

Анатолій Ломаченко хотів перенести бій. Але Василь пригрозив завершенням кар'єри

Чи не "психане" тепер Ломаченко після бою? Чому він мовчить і чи не обдумує, щоб оголосити щось важливе?

У зв'язку з поширенням коронавірусу, бій Ломаченко - Лопес відбувся без глядачів. ЗМІ підрахували, що Василь "чистими" заробив за бій "усього" $750 тис. - неадекватний статусу і рівню поєдинку гонорар. А скільки він заробить не у мегафайті? Чи достатньо Василь матиме мотивації, щоб продовжувати боксувати за відносно невеликі гроші?

Василь Ломаченко найбільше прагнув стати абсолютним чемпіоном світу. Тепер ця перспектива туманна. Для людини з амбіціями Ломаченка, поразка у бою за звання "абсолюта" - це величезний удар по самолюбству, по його історії і боксерській спадщині. Щоб реабілітуватися, потрібно обов'язково взяти реванш у Лопеса. Але американцеві реванш не потрібний і він вже заявив, що не має бажання повторно зустрічатися з українцем. В його планах перехід у 2021 році в наступну вагову категорію і це зробить ідею матчу-реваншу примарною.

Американцеві реванш не потрібний

Чи зможе і як буде далі боксувати Ломаченко із поразкою, яку неможливо забути і майже нереально "закрити"? Чи зможе він і далі бути тим, до якого ми звикли і показувати свій найвищий рівень без найвищої мотивації?

Повернення в 59 кг, що радить Василеві Боб Арум, зробить ідею матчу-реваншу з Лопесом нереальною. Йому треба залишатися в 61,2 кг і робити все можливе, щоб таки добитися ще однієї зустрічі з Лопесом - якщо не негайної, то хоча б через бій-два.

Якщо Лопес перейде у 63,5 кг, його пояси у легкій вазі залишаться вакантними. І за них одразу ж зможе поборотися Ломаченко. І саме пояси у цій вазі є ключем до ще однієї зустрічі з Лопесом. Саме ця ідея може затримати Ломаченка в боксі ще на рік-два. І найкраще йти до цієї мети крок за кроком. Добре, що у цій вазі вистачає суперників, які даватимуть Ломі належну мотивацію. В першу чергу, це володар титулу WBC Девін Хейні і підопічний Флойда Мейвезера Джервонта Девіс. Без перспектив зустрічі з ними і подальшою ідеєю реваншу з Лопесом, залишатися в боксі Ломаченку великого сенсу немає.

Василь Танкевич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі