Путін бере участь у виборчій кампанії ОПЗЖ

Навіщо президент РФ "реабілітував" кілька українських підприємств

Володимир Путін розпорядився дозволити поставки на російський ринок продукції трьох українських підприємств - компанії "Брацлав", Барського машинобудівного заводу і Рубіжанського картонного комбінату.

Путін зробив цю заяву на нараді із прем'єр-міністром Росії Михайлом Мішустіним та іншими членами уряду, однак пов'язувати її потрібно зовсім не з цією зустріччю, а із недавнім спілкуванням Путіна з Віктором Медведчуком, - пише Віталій Портников для Еspreso.tv.

Саме на цій зустрічі прозвучало прохання Медведчука про відновлення поставок, а Путін розповідав про те, як йому болить серце за українців, що залишилися без роботи. Ну і після цього Медведчук зустрівся з Мішустінім і був, очевидно, узгоджений список підприємств.

Навіщо це Путіну? Все дуже просто. Російський президент таким чином бере участь у виборчій кампанії ОПЗЖ на місцевих виборах і одночасно посилає, як йому здається, сигнал до підприємницької еліти - ось за кого потрібно голосувати, ось кого потрібно підтримувати якщо ви хочете відновлення співпраці з Росією. Путін діє так вже не вперше. У 2004 році, під час виборчої кампанії Віктора Януковича він повідомив у прямому ефірі українського телебачення про продовження терміну перебування громадян України в Росії без реєстрації до 90 днів. Тоді можливості перебувати в Росії до 90 днів без реєстрації не мав ніхто. Навіть росіяни не могли поїхати в інше місто власної країни на 90 днів без обов'язкової реєстрації. Але Путіну потрібно було довести, що Янукович - найкращий вибір для тих, хто хоче співпраці з Москвою. Або просто працювати в Росії. Уже після початку війни Путін намагався продемонструвати важливість Медведчука, лобіюючи його участь у перемовинах Тристоронньої контактної групі і, що найголовніше, в обміні полоненими. Якщо Медведчука не було в схемах обміну - не було і обміну. І це теж був сигнал.

Йти на будь-які кроки, які допоможуть президенту Володимиру Зеленському Путін явно не має наміру. А Медведчуку допомагати треба

Але зараз переговори по Донбасу міцно заблоковані, йти на будь-які кроки, які допоможуть президенту Володимиру Зеленському Путін явно не має наміру. А Медведчуку допомагати треба. Саме тому знайдений інший сигнал - "реабілітація" кількох українських підприємств. Ну а якщо є інтерес до повернення повноцінного економічного співробітництва з Росією, ясно як про це можна домовитися - обрати президентом Медведчука і капітулювати. Ось, власне, і все, що хоче нам сказати Путін.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі