Луческу перестав бути "телевізійним" і самовпевненим

"Динамо" потрібен форвард і центральний захисник

Я не пригадую іншого такого випадку, коли своє несприйняття нового тренера висловлювали фанати, колишні гравці і тренери "Динамо". Несприйняття було тотальним. У Мірчу Луческу ніхто не вірив. Врятувати його міг лише результат.

І тут пішла масова смуга травм у гравців, насамперед, у захисників.

Це змусило Мірчу гранично відмобілізуватися: жити на базі, напружити весь свій педагогічний і тренерський талант, аби досягти мети. Пощастило із жеребкуванням: і АЗ, і "Гент" підійшли до зустрічі із киянами в розібраному стані. Обидві команди із Бенілюкса не грали з березня, якщо не врахувати кілька турів нового сезону.

Плюс гравці "Динамо" відчули, що перед ними не той телевізійний і самовпевнений Луческу, якого вони бачили в "Шахтарі", а людина, яка всією душею хоче допомогти їм самореалізуватися. І вісім матчів без поразок у новітній історії клубу стали своєрідним акордом такої співпраці.

Звісно, є нарікання на гру. Поки "Динамо" зіграло 20 якісних хвилин із АЗ, 30 хвилин із "Шахтарем", 50-60 хвилин із "Минаєм" і "Гентом". В команді з'явилися нові лідери – воротар Бущан, Сидорчук, який ніби переживає другу молодість, Шапаренко, який несподівано для всіх став мозковим центром Луческу в команді, й форвард Супряга, який останні два матчі провів на дуже пристойному рівні.

Поки "Динамо" зіграло 20 якісних хвилин із АЗ, 30 хвилин із "Шахтарем", 50-60 хвилин із "Минаєм" і "Гентом"

Окремо хотів би сказати про півзахисника Віталія Буяльського. Він був найкращим у складі "Динамо" за попередніх тренерів і не став здавати позицій за Луческу

Зовсім несподівано запасними виявилися вчорашні лідери – Вербич і Циганков. Однак це не вплинуло на атмосферу в команді – у гравців гарний настрій. Це видно з численних інтерв'ю, видно під час замін.

Попри бравий старт, "Динамо" треба підсилитися до 6 жовтня. Знайти ще одного центрального захисника й ще одного форварда. В Лізі чемпіонів буде дуже важко. Принаймні я не бачу команд із перших двох кошиків, з яким ми можемо позмагатися на рівних. Однак у четвертому є "Ренн", "Мідт'юланд" та "Ференцварош". Тому очки кияни здобудуть.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі