Кремль копає собі яму. Нас очікують суттєві зміни

Світ усвідомлює природу російського режиму

Закінчився етап у німецько-російських відносинах. Вони більше не будуть особливими. Підтвердження лабораторіями Франції та Швеції, що Навальний був отруєний саме речовиною на кшталт "Новичка", призвело до відміни запланованого на 15 вересня візиту Лаврова до Берліну. Такого ще ніколи не було.

Чим далі Кремль буде вдавати, що неупереджене розслідування не потрібне і факт отруєння не встановлений, тим глибше він собі копає яму. Це питання є питанням принципу та цінностей для всіх цивілізованих країн.

Долю "Північного потоку-2" передали від Німеччини до ЄС. Думаю, що європейське "ні" є дуже ймовірним - залежність від такої Росії нікому не потрібна.

Можна було б сказати, що все це усвідомлення природи російського режиму відбувається за принципом "краще пізно, ніж ніколи", але є одна річ, яку ми всі маємо добре розуміти. Робота "нормандського формату" багато в чому була можливою саме через взаємодію Німеччини та Росії і, зокрема, Меркель та Путіна. Очевидно, що й тут на нас очікуватимуть суттєві зміни і точно не позитивні, у тому числі у сфері безпеки. Хоча і можливості по-іншому подивитися на сьогоднішні формати теж з'являться.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі