Путін очолює владу двієчників

Це було б смішно, якби не було так огидно

І прихильники, і противники Володимира Путіна нерідко сприймають його як розважливого і холоднокровного державного діяча, що має стратегічні плани і обставляє опонентів саме завдяки бездоганній логіці й далекосяжним намірам. Ми примудрилися за ці два десятиліття забути, що маємо справу лише з непримітним чиновником, який отримав владу із уже слабких рук "царя Бориса" для забезпечення інтересів і спокою єльцинського сімейства - чим, власне, наступник досі успішно і займається.

А ще він очолює владу двієчників, - пише Віталій Портников для "Грани.Ру".

Бо тільки двієчники примудряються двічі труїти ворогів однією отрутою так, щоб про це стало відомо всьому світу. Так, я допускаю, що "вдалі" отруєння теж були - але два таких очевидних зашквари, що демонструють терористичну сутність російського режиму, варті будь-яких попередніх успіхів отруйників. І найголовніше - ці отруйники нічого нового не вигадують, вони просто працюють за підручниками Вищої школи КДБ, але так, ніби прогулювали практичні заняття і не дочитали главу до кінця.

Вони працюють за підручниками Вищої школи КДБ, але так, ніби прогулювали практичні заняття

Тільки двієчники примудряються протягом шести років пояснювати свою підтримку авторитарних режимів діями певних "екстремістських організацій", які в 2014 році мали розв'язати громадянську війну в Україні, а зараз збираються зробити те ж саме в Білорусі. Причому Сергій Лавров, який зробив цю дивовижну заяву на спільній пресконференції з міністром закордонних справ Білорусі Володимиром Макєєвим, ухитрився навіть не змінити список цих організацій "українських екстремістів" - ніби йому просто дали промову шестирічної давнини.

Тільки двієчники плутають реальну політику і реконструкцію, невміло копіюють то спеціальні операції Сталіна, то спеціальні операції Гітлера - але так, щоб на будь-якому "ввічливому зеленому чоловічку", який приплив до Криму, "заблукав" в українських лісах або на мінських проспектах, чітко було видно каїнову кремлівську печать. То зіб'ють не той літак, щось не розрахують з дозою, то помиляться з реальними настроями людей - але як і раніше впевнені, що, куди б не прийшли Петров і Боширов, попереду обов'язково стануть жінки, діти і Маргарита Симоньян.

Невміло копіюють то спеціальні операції Сталіна, то спеціальні операції Гітлера

Так розікрасти мільярди у нафтові роки, що від уявного путінського благополуччя залишився тільки спогад. Так опустити міжнародну репутацію своєї країни, що навіть куплені нею ж доброзичливці ретельно миють руки після випадкових рукостискань з її представниками. Так демонструвати власну жорстокість і незграбність одночасно - і при цьому вірити у власну велич. І у віру інших у цю велич. І викидати мільярди на вітер пропаганди цієї віри, а не на розвиток країни. І викидати мільярди на танки і ракети, які повинні змусити любити, а не на будівництво країни, яку могли б хоча б поважати. І тягатися по місту і світу з мензурками "Новачка", як тінь Катерини Медичі.

Це було б смішно, якби не було так огидно. Огидно бути заручниками злочинних невігласів.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі