Коломойський користається тим, що колись натворив Порошенко

Зеленський не хоче приймати складні рішення. Віддав їх ухвалювати Єрмаку з Шефіром

Конституційний суд визнав неконституційним указ президента про призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро. У рішенні суду зазначено, що призначивши директора НАБУ у 2015 році, президент Петро Порошенко перевищив свої конституційні повноваження. Бо таке право не значиться у переліку повноважень. Ініціювали подання нардепи зі "Слуги народу", ОПЗЖ.

Я, інші люди говорили Порошенку – так буде. Петро Олексійович жорстко стояв на своєму – тільки я призначатиму керівника НАБУ. Він свято вірив, що буде 10 років президентом і триматиме Ситника за одне місце. Така була політика до антикорупційних органів – зробити всі призначення трошки незаконними. Щоб підвісити людей на гачок і якщо хтось буде погано поводитися – збивати через судові рішення. Всі це знали.

Зараз цим скористалися Коломойський і Ахметов. Точно не Зеленський - його просто поставили до відома. Скоріше за все Єрмак.

Все, що було зроблено НАБУ з моменту призначення Ситника до цього судового рішення, проведення конкурсу, вибору нового директора - нічого оскаржувати не можна. Він абсолютно законний директор. Але це рішення і його двозначне трактування може дати можливість ворогам країни оскаржувати рішення Ситника у Київському окружному адміністративному суді. Щодо якого у директора НАБУ є провадження. Ставитимуть під сумнів його адміністративні накази стосовно призначень, організації діяльності.

Рішення КС не про Ситника, воно про Порошенка. Говорить про те, що у 2015 році він перевищив президентські повноваження. Ситник не винний за те, що натворив Петро Олексійович. Зараз наступають на всю антикорупційний систему. Але міни під неї заклав попередник. Не тільки щодо НАБУ, а й НАЗК. Тепер ці закладки використовують. Те, що робиться зараз Дубінським, Бужанським, Коломойським, Ахметовим і їх посіпаками, робиться для того, щоб посварити нас із Заходом.

Рішення КС не про Ситника, воно про Порошенка

Бо все, що хотів сказати Захід, він сказав у меморандумах з МВФ і Європейським банком, ЄС. Там чітко написано: чергові транші – тільки через реальну інституційну спроможність і незалежність НАБУ.

Проблеми у стосунках із Заходом вже є. Заступник Помпео так і не зміг зустрітись із Зеленським один на один. Це вже проблема.

Зеленський не хоче приймати складні рішення. Віддав їх ухвалювати Єрмаку з Шефіром. Ті підіграють не тільки олігархам, але і Путіну. Криза антикорупційного блоку почалася з моменту його створення. Він може працювати за політичної волі вищого керівництва країни. Порошенко всіма фібрами душі хотів розвалити антикорупційні органи. А Зеленський не розуміючи, що це таке, підіграє тим, хто теж хоче розвалити. Із кризи можна вийти виборами. А президент має забути, що він може лізти в антикорупційну систему. Генпрокурор – що може там керувати. У Зеленського волі на це немає.

Віктор Чумак, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі