"Шахтар" може стати головною несподіванкою Ліги Європи

"Базель" небезпечніший за "Інтер"

"Шахтар" легко переміг "Вольфсбург" у Лізі Європи. Наступний опонент чемпіона України – швейцарський "Базель". Команда немає жодного європейського трофею. Хлопці страшенно вмотивовані. Подивіться, як вони пройшлися по "Айнтрахту". У найкращому випадку шанси гірників – 50% на 50%.

Я скажу, що гіпотетичний наступний суперник "Шахтаря" – "Інтер" - бачиться мені більш зручним. Італійці роблять ставку на Лігу чемпіонів і Серію "А". Певною мірою Ліга Європи для них – другорядний турнір. Усі емоції вони вихолостили в чемпіонаті, де не змогли завадити "Ювентусу" взяти дев'ятий поспіль титул чемпіона. Їхня вмотивованість є нижчою, і я не бачу "Інтер" переможцем турніру.

Інша річ – "Манчестер Юнайтед". Команда щойно намацала свою гру і рветься до перемог. Ліга Європи - хоч і проміжна, але все-так вершина. Бразильці традиційно губляться під щільним пресингом англійських команд.

У матчі з "Вольфсбургом" ніхто не випав із гри, хлопці настільки якісно відпрацьовували на оборону й на атаку, що просто здивували мене

Але слід віддати належне й "Шахтарю". Я знімаю капелюха перед нинішнім бразильським поколінням гірників. Команда вийшла із відпустки: в жодного гравця немає зайвої ваги, не виникло жодного скандалу чи бодай гучного інтерв'ю. У матчі з "Вольфсбургом" ніхто не випав із гри, хлопці настільки якісно відпрацьовували на оборону й на атаку, що просто здивували мене.

Вражає запас енергії і емоційних сил гравців українського клубу. Цей сезон цілком може бути одним із найкращих в історії "Шахтаря". Донеччани майже не витрачали сили в чемпіонаті. Я не здивуюся, якщо "Шахтар" стане головною несподіванкою формату "Фіналу восьми" Ліги Європи.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі