Більшовики і партія "Слуга народу" – брати-близнюки

Жаль, що наш духовний лідер не войовничий

"Володимир Зеленський - наш духовний лідер", - заявив керівник партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко про роль президента у місцевих виборах.

Це прям орден якийсь.

Віруючих у Зеленського багато. Їх характеризує абсолютна некритичність сприйняття інформації від духовного лідера. Її сприймають як істину. Натомість, інакомислячі перетворюються на єретиків-порохоботів, які уособлюють (на думку віруючих) зло.

Таких духовних орденів у світовій історії було безліч.

Жаль, що наш духовний лідер не войовничий. А то згадується Тевтонський духовний орден і перший Дранґ нах Остен. І було б чудово натиснути на Сході України.

Але наш духовний лідер несе перейняте у Толстого чи Неру: "главное перестать стрелять".

Ще наш духовний орден схожий на орден Єзуїтів, який відомий своїми мудрими, хитрими і в'їдливими представниками. Але трішки. У нашому випадку в ордені розумних мало, а хитрих багато. Про таких кажуть: "Дурний, але хитрий".

Єзуїти були послідовними прихильниками знань. А у цьому ордені наука залишилася в Трускавці.

Лише девізи тотожні. У єзуїтів був: "Усе на славу Божу". В нашому випадку: "Усе на славу Зеленського".

Але, якщо чесно, то найбільше орден "Слуг" схожий на ленінсько-сталінську більшовицьку партію. Вони, до речі, теж називали себе слугами народу.

Партія була побудована на культі духовного батька Леніна, його пророка і послідовника Сталіна. І предтеч Маркса і Енгельса. А от нинішніх аналогів апостолів у духовному ордені більшовиків час від часу пострілювали (Зінов'єв, Каменєв, Бухарін). У нашому - лише викидають з ордену (Богдан, Гончарук).

Але все одно схоже. Якщо переспівати співуна духовного ордену більшовиків Маяковського: "Партия и Ленин — близнецы-братья", то на наш лад вийде: "Більшовики і "Слуга народу" - брати-близнюки"

Тому Олександр Корнієнко правий - це духовний орден.

Тільки внутрішньо-орденський культ "сосен" і "айкосів" язичництвом пахне.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі