Путін ставить на Трампа і втягує Зеленського в скандал

Чи виграє Джо Байден?

Якось не дуже багато переполоху викликав другий підхід Андрія Деркача і Костянтина Кулика до штанги під назвою "Порошенко – "Бурісма" – Байден".

Люди, втомлені вірусом, спекою і своїми проблемами, в основному забили на цю новину.

Але скандал наявний і точно матиме продовження. Так само як точно і те, що він закінчиться після виборів президента США.

Фігурант скандалу Петро Порошенко взагалі відкидає саму можливість проведення таких перемовин з Байденом.

На користь того, що перемовини були, свідчить лише те, що наявний аудіоряд дуже слабенький з точки зору "пошуку зради". Якби голоси імітував якийсь умовний Максим Галкін, то ми б почули в інструкціях від "Байдена" "Порошенку" як розпинати хлопчиків в трусиках і куди точно нести гроші. А "Порошенко" відповідав би "яволь, гер коменданте".

Тобто це або нарізка з найбільш "жирними" і змонтованими кусками, або таки ФСБ Росії почало працювати більш віртуозно. І значить основна потрібна аудиторія – не народ. Вірніше – не український народ.

Основна мішень у скандалі не Порошенко, а Байден

Ясно одне – основна мішень у скандалі не Порошенко, а Байден.

Але, не все так просто і у кожного фігуранта свої цілі.

Деркач явно вв'язався у велику гру на боці республіканців. У разі перемоги Трампа він може стати істотним вигодонабувачем. І іміджево, і за впливом.

Але ж Деркач – випускник школи КГБ 1993-го року, коли Україна вже була незалежною. А активна розконсервація "старого" і впливового агента – очікуваний метод у великій грі.

Костянтин Кулик – за яким стирчать з усієї сили вуха (чи борода) Ігоря Валерійовича Коломойського відробляє своє майбутнє призначення десь в Офіс генпрокурора на дуже впливову посаду, де можна буде кошмарити ненависних Коломойському людей.

Інтерес Коломойського зараз очевидний: чим гірше для України – тим краще. Ідеальний варіант: втрата керованості і дефолт.

Інтерес Коломойського зараз очевидний: чим гірше для України – тим краще. Ідеальний варіант: втрата керованості і дефолт

Очевидно, що інтереси Ігоря Валерійовича та Володимира Володимировича співпадають. Ситуативно. Воно ж звичайно, здається що це союз галантерейника і кардинала. Але є як є.

Тут, як завжди, коли збираються Кулик і Деркач, знаходиться третій – депутат-втікач Онищенко. Який (я помітив) завжди з'являється в якихось інтерв'ю водночас з Деркачем. Що ж – закон жанру.

Це потрібно для підсилення інформаційної кампанії і у політтехнологів зветься – інформаційна хвиля.

Для чого все це?

Ну, для Коломойського ясно. Щоб усе сипалося. Плюс кніксен в бік Порошенка.

Для Кремля – показати керованість і несуб'єктність України самим її громадянам. Бонусом – удар по залишкам іміджу Порошенка. Щоб нам стало бридко. І ми розвірені не стали б вписуватися за цю країну у час великого шухеру, який нам готує Путін.

Ще втягти в скандал якнайбільше політичних сил в Україні. Бажано самого Зеленського. В обмін на обіцянки чи просто в темну.

Але головне – вистрибнути з українського рівня на американський. Якщо в перший голосний скандал у Штатах Зеленський замазав Трампа, то конче потрібно, щоб тепер він вимазав Байдена.

По Трампу бахнуло і Зеленським, і коронавірусом. По Байдену має бахнути цим скандалом

Це може дещо вирівняти ситуацію у час втрати Трампом своїх позицій. По Трампу бахнуло і Зеленським, і коронавірусом. По Байдену має бахнути цим скандалом.

Саме тому, думаю, в плівках немає розіпнених хлопчиків чи якоїсь явної нісенітниці. А так, трошки фактів і багато припущень рівня "як ми вже говорили".

Саму пресконференцію Деркача з Куликом ледь змусив себе додивитися. Як актори вони поводилися вимушено і скучно. Навіть Володимир Олександрович Зеленський має вигукнути "не вірю" і не вв'язуватися не в свою гру. Не клювати на наживку Путіна.

Усі документи, які там представлені (крім плівок) можна зробити у мене в скромному офісі.

А найцікавішим у самій інформаційній акції є те, що тепер у фігуранти справи підключили експрокурора Рябошапку, на якого тепер навалили усіх дохлих котів. Що це він розвалив справу. А задум був взяти Злочевського на ще більшому хабарі. Не у 6 мільйонів, як недавно, а у п'ятдесят.

Адже, за логікою Деркача, соросята топлять за Байдена. Плюс їм дали заробити. От вони всю справу і спустили на тормозах.

Резюме: люди в Україні наскільки розувірилися у владі, що хто вірив у Порошенка – віритимуть далі, хто ненавидів – утвердяться у своєму. Хто вірить у змову Сороса проти України – киватимуть далі. Хто знає, який виш закінчив Деркач і кому служить Кулик – ще більше впевняться, що ФСБ і вуха Коломойського всюди.

Так що для України нічого не зміниться.

Якщо Зеленського не втягнуть у скандал. Бо тоді багато чого зміниться і для Трампа, і Байдена, і нас.

Хай краще Зеленський пересидить до осені в Омані. Так спокійніше.

Так, а вибори виграє старина Байден.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі