Населення Росії офіційно поділять на народи першого і другого сорту

Відцентрові тенденції будуть наростати

Поправки до конституції РФ - це не тільки мухлювання з обнуленням, а й утвердження ідеології етнонаціоналізму як державної. Тепер офіційно населення Росії поділять на народи першого ("державотворчий") і другого (всі інші) сорту. Всіх неросіян переводять у принизливий статус молодших братів великого "державотворчого" російського народу.

Ця ситуація - частина багаторічного наступу на права, мову і культуру національних республік. Не так давно вчений Альберт Разін спалив себе на знак протесту проти фактичного знищення удмуртської мови. У більшості інших національних республіках простежується така сама політика. Національні мови витісняють з освіти, ділового і громадського життя. Русифікація йде повним ходом.

І ось тепер неросіян у Росії чекає чергове національне приниження. Їх офіційно переводять в статус "індіанців у резерваціях", що належать до якихось "другорядних" народів при державотворчому "великому братові".

Голосування за поправки в національних республіках може пройти не так, як розраховують в Кремлі. Владі доведеться йти на звичні масові фальсифікації і скандали.

Результатом цього національного приниження неминуче стане посилення у республіках прагнення до незалежності, в тому числі і серед частини місцевої бюрократії. Відцентрові тенденції в Росії будуть наростати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі