Саакашвілі – кандидат в мери Києва. Чому б і ні?

У Кличка може з'явитися реальний суперник на виборах

У четвер Верховна Рада провела кадрові зміни в уряді. Зокрема міністром культури та інформаційної політики став нардеп від партії влади Олександр Ткаченко.

Цікавий кейс із Ткаченком, бо він про інформаційну політику і культуру. Президент буде достатньо лояльним до нього, особисто оцінить. В силу того, що той відмовився від своїх амбіцій йти в мери Києва. Показав, що він командний гравець.

Міністр – це ж не дуже довга дистанція. Депутат – на 5 років. А як показав приклад Бородянського – міністром можна попрацювати і півроку. Зеленський буде лояльним до нового міністра культури. Ткаченкові буде легше працювати, реалізувати успішні проєкти – у креативних індустріях, інформаційному просторі, реформах.

Ткаченко не буде брати участі у місцевих виборах. Посада міністра була би зайвим кроком, якби його таким чином виводили в мери. Проводити через Верховну Раду, заводити міністром, позбавляти депутатства, щоб потім вивести кандидатом – технологічно складна конструкція. При цьому президентська команда могла б зробити ставку на Ткаченка, був би непоганим кандидатом. Це явно краще, ніж Дубінський і Тищенко.

Ткаченко не буде брати участі у місцевих виборах. Посада міністра була би зайвим кроком, якби його таким чином виводили в мери

ОП хоче відшукати когось, щоб це дало синергію.

Не виключено, що кандидатом від "Слуга народу" може стати Саакашвілі. У того з Кличком дуже схожа аудиторія. Щоб виграти у діючого мера, потрібен хитрий хід. Не тільки на базі своєї аудиторії, а відтягнути аудиторію у партії Порошенка, і власне самого Кличка. Саакашвілі підходить для цього розкладу.

Мінус соціології Саакашвілі у тому, що має великий негатив. Але з брендом від президента – чого б ні?

Не вірю, що Саакашвілі дуже хоче в мери Одеси. Апетити ростуть. Знаючи характер і темперамент Міхеіла Ніколозовича. Тому може з'явитися несподіванка.

Знаю, що соціологію Саакашвілі міряли. Розглядали його балотування в мери столиці. Що означає останнє призначення Саакашвілі? Це явно вивід на щось нове. Ну що таке виконком реформ? Камон, людина була найуспішнішим президентом на пострадянському просторі. Але це призначення йому дає перетік позитивного сприйняття Зеленського. Саакашвілі від цього вже може стартувати на електоральну посаду. Наприклад, беручи участь у тій самій мерській кампанії. Може показати класний результат. Київ для Саакашвілі – драйв, він тут навчався. Одні з кращих років минули тут. До столиці у нього сентимент. Щоб не говорили, він дуже сентиментальний політик. Саакашвілі – політик-політик. Бо є ще політики-бізнесмени.

Саакашвілі – політик-політик

Будь-який кандидат, який із собою забезпечить додаткові перетоки до того, що вже є у "Слуги народу", має гарні шанси виграти у Кличка у другому турі. У Кличка теж є антирейтинг. Всі альтернативи, які зараз є – не господарчі. Кличко, який сам по-суті боксер, став господарником на фоні конкурентів. Але якщо йому поставити господарника, а Саакашвілі має такий образ (людина робила результат), історія може виявитися цікавою.

Микола Давидюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі