Що буде, коли посадять Порошенка?

Зеленський діє виключно у парадигмі московських сценаріїв

Те, що Володимир Зеленський їсти не може - так хоче запроторити за грати свого попередника на президентській посаді, видно неозброєним оком і чути неозброєним вухом. Ви не дивіться, що фізіономія діючого гаранта відчутно збільшилась у розмірах за останній рік – це все виключно від переживань. Від того, що Петро Порошенко досі на свободі.

Пояснити це тією чи іншою логікою неможливо – не залізеш же в голову до артиста розмовного жанру. Звісно, Зеленському неприємно згадувати, як він танцював перед тим Порошенком на вечірках, закритих для сторонніх. А перед ким він не танцював? Всіх не пересаджаєш! Тому від невідомих нам причин нестримного як пронос президентського бажання перейдемо до можливих наслідків.

Зеленському неприємно згадувати, як він танцював перед тим Порошенком на вечірках, закритих для сторонніх. А перед ким він не танцював? Всіх не пересаджаєш!

Тільки не треба про законність чи там незалежність судової влади. Коли у нас всупереч усім законам готові відпустити під залог реального вбивцю на прізвище Кожара, бо він колишній міністр уряду Януковича, і всупереч усім законам тримати за гратами очевидно ні в чому не винного "вбивцю Шеремета", то придумати справу на Петра Порошенка, який торік миттєво перестав бути "Вальцманом", це як Єрмака підслухати!

Дехто вважає, що Порошенко і сам був би не проти сісти ненадовго до в'язниці у ролі "невинної жертви свавілля", аби згодом виїхати звідти на білому коні прямо на Банкову. Мовляв, це чи не єдиний для нього шанс повернути собі конкурентоздатність після безнадійно провалених торік виборів. Але навряд чи це відповідає дійсності. По-перше, сидіти за гратами, нехай і у камері з усіма можливими зручностями, це не цукор. Не вірите, запитайте у Юлії Тимошенко. Вона теж, напевно, думала, що після визволення заїде на Банкову прямо в інвалідному візку. По-друге, ніхто і ніколи не дасть гарантію того, що сівши за грати, ти вийдеш звідти до завершення чотирьох наступних президентських каденцій. Якщо вони, звісно, будуть. Звідки такі сумніви?

Сидіти за гратами, нехай і у камері з усіма можливими зручностями, це не цукор. Не вірите, запитайте у Юлії Тимошенко. Вона теж, напевно, думала, що після визволення заїде на Банкову прямо в інвалідному візку

Із цього місця починається найцікавіше. Гадаю, що ні для кого, хто знає букви, не є секретом те, що Зеленський після обрання президентом діє виключно у парадигмі московських сценаріїв. І не важливо, чи то Єрмак їх передає, чи для цього доводиться літати до Оману. Так ось, згідно до московської стратегії, "посадка" Петра Порошенка зовсім не зруйнує, як дехто думає, владу Зеленського, який покаже цим усьому світу своє нехтування законами та правами людини. Скажете, цивілізований Захід після цього відвернеться від нашого президента? А, може, йому саме це і треба?

Хто вам сказав, що наш вибірково гуманний суд зважатиме на будь-які докази повної невинуватості Порошенка? Нехай навіть ці докази визнає уся планета? Тому, сівши за грати з волі Зеленського, колишній президент ризикуватиме повернутися на свободу не за пару місяців в ореолі "мученика", а за пару десятків років, коли той ореол вже буде йому ні до чого.

Посадивши Порошенка, теперішній глава держави спробує змусити себе боятися. Звісно, справжні патріоти, які не боялися ворожих куль та снарядів на досі неоголошеній нами війні з Росією, не злякаються. Злякаються інші – ті, без кого були би неможливими переможні майдани 2005-го та 2014-го. Охочих спостерігати за тим, чи переможе народне повстання з-за грат, а не з теплого ресторану неподалік, боюсь, може більше не знайтись. Нема дурних – життя занадто коротке, щоб так серйозно ризикувати.

Загальний висновок такий – не раджу нікому глузувати зі "смішних" підозр, що висувають нині Петру Порошенку кишенькові правоохоронці Зеленського. Хто насправді смішний, а хто навпаки, визначатимуть ті, хто опиниться зверху. А ті, хто це заперечуватимуть, підуть за Порошенком. Чомусь здається, що багато таких не буде.

Микола Несенюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі