Народ, який хоче всього і одразу, отримає дулю з маком

Жоден президент не може перемогти одразу все істотне зло і залагодити одразу всі кричущі несправедливості в країні

Президент не чудотворець, а політика - це мистецтво утримання динамічного балансу сил, багато з яких відрізняються лише ступенем своєї хижості та свого цинізму.

В найкращому разі президент може зосередитися на тому, щоб поборотися з якимось одним "найбільшим злом", взявши інші хижі та цинічні сили у тимчасові союзники.

Натомість очікування, що президент переможе соціальне зло одразу "на всіх головних фронтах", можуть привести до влади лише "обіцялкіна", який на ділі зазнає "на всіх фронтах" болісної поразки.

Порошенко обрав для себе "головним злом" російську агресію - і багато хто закидав йому, що це помилка, бо "головним злом", натомість, мала бути "корупція". Ця думка зрештою і заволоділа електоратом.

Зеленський, зі свого боку, пообіцяв успіхи "на двох фронтах" водночас: щоб одразу і корупцію перемогти, і з Росією замиритися (тобто, "закінчити війну"). Тому насправді цілком очікувано, що серйозних успіхів ні там, ні там досі не видно і не очікується. Ба більше: на деяких напрямах має місце явний регрес. Ба більше: лише сплески обурення громадянського суспільства, вже добряче очманілого від цілої лавини "зашкварів" Зевлади, рятують цю владу від ще гучніших провалів.

Мак покажуть по телевізору, а дулю видадуть натурою

Народ, який хоче "все і одразу", і саме за це голосує, гарантовано отримає собі лише дулю з маком. Причому мак йому покажуть по телевізору, а дулю видадуть натурою.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі