Українці ризикують отримати премію Дарвіна за найбезглуздішу смерть

Потрібно перестати підпалювати траву

Про пожежі в Чорнобильській зоні відчуження говорять вже не тільки в українських, але і в світових ЗМІ.

Почасти через інтерес до самого Чорнобиля, спровокований недавнім американським серіалом. Почасти через привабливість самого сюжету: мало їм епідемії коронавірусу і економічної кризи, так ще й пожежа з можливим підвищенням рівня радіації. Країна перманентного апокаліпсису! - пише Віталій Портников для Еspreso.tv.

Зарубіжні журналісти були б ще більш здивовані, якби дізналися, що підпали сухої трави відбуваються не тільки в Чорнобильській зоні, але і по всій Україні. Люди просто підпалюють траву - тому що так треба, бо так робили бабуся і дідусь, тому що... Те, що у бабусі і дідуся могли бути свої уявлення про зростання трав, те, що вони підпалювали траву після того, як на полях і луках лежав глибокий сніг, якого їхні онуки можуть ніколи не побачити, те, що за часів бабусі і дідуся не було пошкоджених атомних електростанцій, нікого не хвилює. Палій трави, через якого розгорілася пожежа в зоні ЧАЕС, зробив це просто так. З нудьги.

У народу повинен бути рівно такий самий інстинкт самозбереження, як у окремої людини

У народу повинен бути рівно такий самий інстинкт самозбереження, як у окремої людини. Люди, у яких такого інстинкту немає, зазвичай закінчують життя самогубством або заслуговують премію Дарвіна за найбезглуздішу смерть. Про народи, у яких не було такого відчуття, ми зазвичай читаємо в підручниках історії і дивуємося - як же це так, такий великий народ, така родюча земля, чого їм ще не вистачало?

Як правило, не вистачало ефективної держави, здатності себе захистити і розуміння, як змінюється світ навколо - від політики до клімату. Саме тому нам з вами потрібно дуже постаратися, щоб не потрапити в такий підручник давньої історії. Потрібно перестати підпалювати траву.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі