Росія використовує пандемію, щоб позбутися санкцій

Цю загрозу не варто недооцінювати

Ідея позбутися санкцій, не роблячи нічого взамін, стала для Росії нав'язливою. Вона завжди була такою, але використати для цього пандемію коронавірусу здається Росії дуже гарною ідеєю. Літаки в Італію та США, розмова президентів США та Росії про санкції, відчайдушна кампанія у всіх столицях, позбавлені сенсу проєкти резолюцій в ООН про те, що санкції може встановлювати тільки і виключно Рада безпеки ООН, де власне Росія має право вето - все задіяне. І цю загрозу не варто недооцінювати.

На цьому фоні вчорашня заява російського МЗС - просто "шедевр". Спроби Росії позбутися санкцій, які бачать абсолютно всі, там названо "пропагандистською качкою", тобто вони звинувачують світ в тому, що, власне, роблять самі. Але зверніть увагу: та сама російська заява, де йдеться про санкції, присвячена домовленостям 11 березня у Мінську. Чорним по білому там говориться, що вони досягнуті завдяки "прямим контактам", що проблеми в їхній реалізації виникли через Німеччину та Францію, а сторонами конфлікту є "Київ, Донецьк та Луганськ" і події на Донбасі є "внутрішньоукраїнською кризою".

Створення так званої консультативної ради дає можливість Росії сказати, що сама Україна визнає всі події на Донбасі "внутрішньоукраїнською кризою", а значить санкції потрібно скасувати

А тепер ще раз увага: коло замкнулося. Створення так званої консультативної ради дає можливість Росії сказати, що сама Україна визнає всі події на Донбасі "внутрішньоукраїнською кризою", а значить санкції потрібно скасувати. Постачання Росією медичного обладнання - це піар підготовка до цього. Планами створення так званої консультативної групи ми самі конструюємо для Росії аргумент для скасування санкцій. Читайте заяву російського МЗС і робіть висновки.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі