Чи розуміє уряд, що продовження карантину – це мільйони безробітних?

У 57% громадян грошей вистачить менше, ніж на місяць

Рішення Кабміну про продовження карантину до 24 квітня було прогнозованим. У найближчі два тижні нас чекає пік епідемії, смерті, безлад і нові відеоролики диджитального.

Тепер хотілося б зрозуміти, що уряд робитиме з доходами громадян. Опитування свідчать про те, що у 57% громадян грошей менше, ніж на місяць. Значить, до 24 квітня вони доживуть з великими труднощами. А що буде, якщо карантин доведеться продовжити?

Після введення карантину роботу вже втратили сотні тисяч людей по всій країні. До них додалися десятки тисяч заробітчан, які втратили роботу в Європі. Уряд повинен розуміти, що продовження карантину - це вже мільйони безробітних.

І зараз нам би хотілося бачити не тупу інфографіку, чим надзвичайна ситуація відрізняється від надзвичайного стану, а чіткий і зрозумілий план, як уряд планує боротися з безробіттям і зубожінням. Ось вже не думав, що доведеться згадувати слово зубожіння в його буквальному значенні.

Звільнили людей, які працювали нелегально. Вони не потрапляють в статистику

Ситуація ускладнена тим, що в першу чергу звільнили людей, які працювали нелегально. Вони не оформлені і звільнити їх дуже легко. Вони не застраховані і не отримають ніяких виплат. Їх просто викинули на вулицю. Величезна кількість таких людей працює на ринках і в сфері обслуговування, котрі закриті на карантин. Вони не потрапляють в статистику. За оцінками Милованова, це приблизно половина працездатних громадян. Але від того, що нелегали не потрапляють в статистику і на папері все буде красиво, соціальна напруженість, бандитизм і мародерство, коли закінчиться їжа, не зменшаться.

Відсутність в уряду плану роботи з ринком праці - дуже поганий знак. Це означає, на нас просто забили болт і сподіваються, що пронесе. Не пронесе.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі