Путін перетворює конституцію РФ на збірку "садистських віршиків"

Зміст поправок безглуздий і смішний, а наслідки будуть сумні і огидні

У 1970 роках серед підлітків були популярними віршики, які зазвичай починалися з рядків: "маленький мальчик нашел пулемет...", або "девочка в поле лимонку нашла ...". Цей жанр гумористичного фольклору отримав назву "садистських віршиків" і деякі дослідники розглядають його як елемент контркультури або навіть як різновид протестної літератури.

Путінські поправки до Конституції РФ, хоча і не представлені у віршованій формі, по суті, є саме "садистськими віршиками", оскільки їх зміст безглуздий і смішний, а наслідки сумні і огидні. Повністю остаточний текст поправок поки не оприлюднили, але деякі формулювання вже оголосили і вони повністю відповідають духу і стилістиці "садистських віршиків". Перерахую головні.

1. "Діти є найважливішим надбанням Російської Федерації".

Якщо у вас є дитина, а з вами трапилася така неприємність, що ви живете в Росії, то ця дитина не ваша, а "надбання Російської Федерації"

Тобто якщо у вас є дитина, а з вами трапилася така неприємність, що ви живете в Росії, то ця дитина не ваша, а "надбання Російської Федерації". Тут насамперед згадую симпатичного героя Чуковського з його привабливою пропозицією: "Віддавайте мені, звірі, діточок своїх. Я їх схрумаю сьогодні за вечерею". Наступна реакція-спогад: "Ба! та це ж першоджерело!". Ідею усуспільнення дітей одним з перших висунув Платон у своїй концепції казарменого соціалізму, яку описав у "Державі": "Всіх, кому в місті більше десяти років, вони відішлють в село, а інших дітей, захистивши їх від впливу сучасних звичаїв, які властиві батькам, виховають на свій лад".

Ці ідеї були повністю втілені в життя в державі "червоних кхмерів", де дітей відбирали у батьків і відправляли до концтаборів.

Отже, основні віхи цієї ідеї:

360 рік до н.е. - "Держава" Платона;

1921 рік - "Тарганисько" Корнія Чуковського;

1975-1979 - реалізація ідеї в державі "червоних кхмерів" Пол Пота;

2020 рік - закріплення цієї ідеї в путінській Конституції.

Розумію, що тут багато пропущено, але важливо головне - за 2380 років, що минули з моменту виникнення ідеї до її юридичного оформлення, відбулися радикальні зміни в інтелектуальному і моральному рівні її адептів: від Платона до Путіна. Антропологічна катастрофа.

2. "Шлюб - це союз чоловіка і жінки".

Пропоную пропустити всі вкрай важливі роздуми про те, як саме в РАЦСах Росії будуть визначати відповідність наречених даному фундаментальному положенню Основного Закону країни, щоб не допустити підриву підвалин і розриву скреп.

Безсумнівно, тут потрібен федеральний закон, який передбачає або полегшену форму перевірки статі у вигляді публічного медичного огляду майбутнього подружжя, який проведе досвідчений фахівець в присутності свідків до обміну обручками, або все-таки потрібен допит на детекторі брехні. З підготовкою такого закону цілком впораються Толстой з Мілоновим, так що не будемо плутатися під ногами професіоналів.

Одностатеві шлюби дозволені в 29 країнах світу, де проживає понад мільярд людей. За дивним збігом це той самий мільярд, який прийнято називати "золотим"

Набагато цікавіше інше, а саме: в яку частину людства поміщає Росію дане конституційне положення. Сьогодні одностатеві шлюби дозволені в 29 країнах світу, де проживає понад мільярд людей. За дивним збігом це той самий мільярд, який прийнято називати "золотим". Ось перелік країн, в яких дозволені одностатеві шлюби: США, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Нідерланди, Велика Британія, Німеччина, Франція, Норвегія, Швеція, Данія, Фінляндія, Ірландія, Ісландія, Люксембург, Австрія, Португалія, Бельгія, Іспанія, Мальта, Тайвань, ПАР, Аргентина, Мексика, Уругвай , Бразилія, Еквадор, Коста-Ріка, Колумбія.

Оскільки "золотий мільярд" - це публіцистична метафора, то офіційний перелік країн, які в нього входять, відсутній. Але дивлячись на список з 29 країн, де дозволені одностатеві шлюби, і зіставивши його з рівнем і якістю життя в цих країнах, нескладно переконатися в тому, що тут якщо і не повний збіг із "золотим мільярдом", то яскраво виражена кореляція.

Тепер подивимося список країн, де запроваджено конституційну заборону на одностатеві шлюби: Південний Судан, Буркіна-Фасо, Конго (Заїр), Бурунді, Кенія, Руанда, Уганда, Гондурас, Парагвай. З європейських країн це, перш за все, держави пострадянського простору: Білорусь, Молдова, а також країни, що входили в сферу впливу СРСР, такі як, наприклад, Польща і Болгарія.

Тобто, вибираючи між США, Великою Британією і Швецією з одного боку, і Південним Суданом, Руандою і Гондурасом з іншого, Путін рішуче вибрав для Росії другий напрямок, в сторону Південного Судану, Руанди і Гондурасу.

Вибираючи між США, Великою Британією і Швецією з одного боку, і Південним Суданом, Руандою і Гондурасом з іншого, Путін рішуче вибрав для Росії другий напрямок

3. "Державною мовою Російської Федерації на всій її території є російська мова як мова державотворчого народу".

Сонце зійшло над скорботними оселями російських націоналістів, які багато років страждають від відсутності в Конституції згадки про російський народ. Здійснилося. Згадали. Хай не прямо, а опосередковано. Через мову. Але так чи інакше, ясно, хто тут головний. Державотворчий. А всі решта тепер будуть знати і розуміти своє місце.

Решта зрозуміли. Дехто з відведеним для них місцем не погодився. Одним з перших публічно заявив про свою незгоду муфтій Татарстану Каміль Самігуллін. "Я не бачу позитивних перспектив у відображенні в Конституції поняття "державотворчий народ" від імені однієї єдиної нації", - повідомив муфтій через прес-службу Духовного управління мусульман Татарстану. Самігуллін попередив про "непоправні наслідки" поправки. Він нагадав, що "разом з російським на сучасній території Росії живуть і багато інших корінні народи" і всі вони "внесли вклад в освіту цієї держави".

"Державотворчих", у кращому випадку, виганятимуть з будинків і з національних республік, як це було після розпаду СРСР в тому ж Таджикистані

У цій цілком безглуздій поправці є, як мінімум, два наслідки: близький і віддалений. Характер ближнього наслідку можна проілюструвати на прикладі шкільного уроку, на якому діти вивчають Конституцію. "Який народ у нас утворює державу?" - запитує вчитель. - І тут петрики, миколки і марусі з наталками чітко розуміють, що вони тут головні, а ібрагіми, ісааки і лейли із сарами не менш чітко розуміють, що ця країна не для них, що в цій країні вони гості, причому, небажані.

А віддалені наслідки настануть, коли режим трохи ослабне. І тоді росіянам мало не покажеться в Татарстані, на всьому Північному Кавказі, в Якутії і в Туві. "Державотворчих", у кращому випадку, виганятимуть з будинків і з національних республік, як це було після розпаду СРСР в тому ж Таджикистані.

4. "Російська Федерація, об'єднана тисячолітньою історією, зберігаючи пам'ять предків, які передали нам ідеали і віру в Бога, а також спадкоємність розвитку російської держави, визнає державну єдність, що склалася історично".

Над цією поправкою, здається, вже всі посміялися, тому не стану повторюватися. Найкраще було б зробити мультик, або книжку коміксів, в яких усе відбувається, наприклад, на території сучасного Красноярського краю або Якутії тисячу років тому, і ось там люди пишуть листа крізь тисячоліття президенту РФ Путіну і передають йому свої ідеали, віру в своїх духів, а також заповідають зміцнювати суверенну демократію, свято зберігати непорушність кордонів Російської Федерації і вимагають включити в Конституцію державотворчий статус російського народу, про який вони поки не чули і ще не скоро почують.

Мультик, до речі, можна зробити багатосерійним, і одну серію присвятити тому, як наші предки на заняттях з наукового атеїзму передавали нам віру в Бога, а ще з цією метою підривали церкви, влаштовували там туалети, а священиків поголовно розстрілювали

Мультик, до речі, можна зробити багатосерійним, і одну серію присвятити тому, як наші предки на заняттях з наукового атеїзму передавали нам віру в Бога, а ще з цією метою підривали церкви, влаштовували там туалети, а священиків поголовно розстрілювали...

Там ще багато всяких цікавих поправок в дусі садистських віршиків. Аж 24 сторінки. Причому, народу їх повністю поки не показують. Мабуть, з жалості. А може, і не треба їх оприлюднити до голосування 22 квітня? Нехай сюрприз буде. А може і після прийняття поправок остаточний текст Конституції РФ зроблять секретним документом? А то народ прочитає і помре від сміху. Хто тоді буде для путінської банди нафту з газом добувати?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі