Кличко може повернутися у бокс наступного року

Переслідуватиме дві цілі

Менше двох тижнів тому Тайсон Ф'юрі переміг Деонтея Вайлдера і здобув титул WBC. Те, що колишній кривдник Володимира Кличка переміг, дає передумови знову поговорити про повернення українця в бокс. Те, як переміг, дає підстави задуматись, чи варто йому це робити.

2015 року здавалося, що місце Кличка на королівському троні зайняв чемпіон-одноденка, вискочка, просто клоун. Нині зрозуміло, що в цьому "клоуні" унікально поєднуються гігантські розміри, боксерські навички, швидкість, рухливість і хороший боксерський IQ. А ще він наймайстерніший треш-токер, який здатен залізти в голову і зруйнувати зсередини будь-кого. Втім, це не зменшує жаги Кличка реваншуватись. В глибині душі українець переконаний, що здатен побити "Циганського короля" і це не дає йому спокою на спортивній "пенсії", мотивує підтримувати форму. Так думається.

В глибині душі українець переконаний, що здатен побити "Циганського короля" і це не дає йому спокою

Якщо Володимир Кличко повернеться в бокс, то заради двох цілей. Перша - щоб побити рекорд Джорджа Формана. Друга - щоб побити Тайсона Ф'юрі. Якщо з першим доведеться зачекати ще два роки, то друге можна зробити трохи швидше. Навіть бажано швидше, щоб встигнути – Тайсон не раз давав зрозуміти, що в боксі на довго не затримуватиметься. Оптимальний час їхнього бою-реваншу – середина 2021-го. А досягнення другої цілі буде перепусткою для атаки на першу.

Влітку Ф'юрі втретє зустрінеться з Вайлдером. Американець не відновиться ментально після першої поразки і знову "впаде". Щоб реанімувати кар'єру, йому треба би провести декілька відновлюваних боїв, повернути впевненість, переосмислити попередню поразку. Вайлдер обрав шлях негайного реваншу заради гарантованого багатомільйонного гонорару з практично "залізною" поразкою.

Вайлдер обрав шлях негайного реваншу заради гарантованого багатомільйонного гонорару з практично "залізною" поразкою

Восени Ф'юрі проведе об'єднавчий бій з володарем трьох титулів Ентоні Джошуа і стане абсолютним чемпіоном світу – першим в історії суперважковаговиком, який одночасно зібрав усі чотири основні чемпіонські титули. Мотивації проводити обов'язковий захист проти Ділліана Вайта у нього не буде – захист титулу WBC має відбутися до лютого 2021-го. Повторно бити пройдених суперників – теж.

І ось тоді настане правильний час для повернення Кличка. 2016 року Ф'юрі двічі ухилявся від реваншу з українцем, у якого виграв наприкінці 2015-го. Тоді у Володимира були проблеми і мотиваційного характеру, і розфокусованості у підготовці. На повторний поєдинок він був налаштований серйозно, але Тайсон не дав українцеві можливості поквитатися, оскільки сам втратив бажання продовжувати боксувати.

Середина 2021-го – правильний час для повернення Володимира. Тоді матч-реванш з Кличком буде для Ф'юрі єдиною мотивацією в боксі. А для Кличка Ф'юрі є найбільшим подразником для повернення в бокс, якщо наразі відкласти в бік заочну суперечку з історичним досягненням Формана.

Василь Танкевич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі