В окупації чекають, коли ми їх звільнимо

Обов'язково відзначатимемо і День незалежності, і свято повернення Криму

Шість років тому почалася окупація мого краю. Окупанти ввели до Криму війська, вбили моїх друзів, інших посадили до в'язниці. Вони продовжують це робити, знущаючись з кримських татар, українців, російськомовних, які підтримують Україну, які є дійсно громадянами України, відчувають себе в окупації і чекають, коли ми їх звільнимо. Це обов'язково станеться.

Президент Володимир Зеленський, виступаючи на форумі, говорив дуже важливі і гарні речі про Крим. Я згідний майже з усім, що він казав. Він запропонував ввести День спротиву. Це добре, але я би дуже хотів якомога раніше відзначати інше свято - свято деокупації Криму.

Коли почалась ця гібридна війна, а вона почалась з Криму, як казав пан Ахтем Чийгоз, ми щось таке відчували, але до кінця не вірили, що Путін наважиться ввести війська і піде на таке пряме захоплення. Ми бачили маневри його військових, але таке завжди було в Криму. Маю на увазі Чорноморський флот. Ми бачили як змінилась риторика проросійських кримських партій, а потім ставала все сильнішою і сильнішою. А далі все так швидко почало розвиватися, що вже запізно було щось робити.

Українці зробили свій вибір і не хочуть повертатися ні в епоху Януковича, ні в Росію, щоб бути сателітом Путіна

На жаль, зараз в Україні я чую деякі думки від людей, політиків, держслужбовців, які мені нагадують часи Януковича. На жаль, реваншизм в нашій країні почав піднімати голову. Я би дуже не хотів, щоб це були ознаки майбутньої окупації всієї України. Бо українці зробили свій вибір і не хочуть повертатися ні в епоху Януковича, ні в Росію, щоб бути сателітом Путіна.

Я впевнений, що не дамо цього зробити нікому. Ми обов'язково переможемо і збудуємо ту країну, яку всі бажаємо бачити. Відзначатимемо і День незалежності, і свято повернення Криму.

Слава Україні!

З виступу Олега Сенцова на форумі Age of Crimea

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі