Не стати сировинним придатком

Україна має всі підстави виграти спір з Євросоюзом по мораторію на експорт лісу-кругляка

Сьогодні в Мінекономіки нарада щодо сприяння українським експортерам. Насправді, принципове питання: якому експорту з України нинішній уряд збирається сприяти - переважно сировини як тепер, чи продукції з доданою вартістю.

От, наприклад, зараз у ганебному випадку ініційованого Європейським Союзом арбітражу щодо українського мораторію на експорт необробленої деревини.

Ми зацікавлені, щоб Україна не була нічиїм сировинним придатком, у т.ч. й ЄС!

Цілком погоджуюся з моїм колегою, президентом Української асоціації Римського клубу Віктором Галасюком. Цей резонансний кейс - лакмусовий папірець здорового глузду і захисту урядом національних інтересів в екологічній, економічній та міжнародній політиці України, адже аргументи на користь України більш ніж переконливі...

Мораторій життєво важливий для збереження наших лісів та екологічної безпеки

Мораторій життєво важливий для збереження наших лісів та екологічної безпеки (а також корисний для економіки). Він, насправді, не порушує міжнародних зобов'язань України та відповідає умовам членства України в СОТ та Угоді про асоціацію з ЄС. До того ж, такий мораторій відповідає довготривалій міжнародній практиці, зокрема введений в Канаді, США, Бразилії, Індонезії, Малайзії та ін.

Побачимо, чи займе цей уряд чітку й аргументовану позицію на захист легітимних національних інтересів в цьому арбітражі.

Україна має всі підстави виграти спір з ЄС по мораторію на експорт лісу-кругляка!

Автор є асоційованим членом Римського клубу та віце-президентом його української асоціації

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі