Офіційна статистика по кількості зґвалтувань не відображає реальність

Україна у двадцятці країн з найнижчим рівнем

На порталі World Population Review з'явилась статистика по кількості зґвалтувань в різних країнах світу за 2019 рік (порівнюють не загальну кількість ґвалтувань, а в розрахунку на 100 тис. населення, тобто коефіцієнт).

Україна майже в самому кінці списку. В нас, справді, низький рівень зґвалтувань, порівняно з усім світом. Навіть з урахуванням латентності цього злочину.

В першій двадцятці разом з країнами Африки та Латинської Америки зустрічаються Швеція (найвищий рівень зґвалтувань серед розвинених країн), Австралія, Бельгія, США, Ісландія. І така тенденція тримається вже багато років.

Україна у 20-ці країн світу з найнижчим рівнем зґвалтувань.

В нас за даними World Population Review у 2019 вчинено 1,4 зґвалтування на 100 тис. населення (або 635 на 43 млн).

Я не знаю звідки в них кількість зґвалтувань по Україні у 2019 році - 635. Бо на сайті ГПУ, де є статистика по зареєстрованим злочинам, цифра на третину менша - 424 (і це ще я до зґвалтувань додала провадження за сексуальне насильство). Може вони склали всі злочини проти статевої недоторканості, разом з розбещенням та примусом до вступу у статевий зв'язок?

Про більшість вчинених злочинів ніколи не стає відомо правоохоронцям

І зверніть увагу, що розраховували вони наш коефіцієнт на 43 млн. В мене ж коефіцієнт вийшов нижчий, ніж у світовому рейтингу, а саме - 1,1 на 100 тис. Бо я керувалась офіційною статистикою від ГПУ і даними електронного перепису на 37 млн.

Так, звісно, офіційна цифра не відображає реальність. Бо ніде в світі офіційна статистика кількості злочинів не відповідає справжній картині, адже про більшість вчинених злочинів ніколи не стає відомо правоохоронцям. Наші вітчизняні дослідження свідчать, що треба множити офіційні дані приблизно на 2 та додати до них випадки небажання поліції реєструвати заяву, випадки зґвалтувань в секс індустрії. Але і тоді ми все одно будемо країною з низьким рівнем зґвалтувань порівняно з усім світом.

Скажімо, в США теж визнають, що не всі випадки реєструють, що поліція не хоче собі псувати статистику, що кваліфікують зґвалтування якось інакше, аби менше було насильства на папері - це є скрізь. Тобто і наші реальні цифри вищі, і в інших країнах також.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі