Найкращі банкіри – це фізики-теоретики, які добре грали в дитинстві у футбол

Щоб стати щасливим і багатим, тільки розуму вже недостатньо

Якось швидко розвінчали міф про селф-мейд-менів. Які самі себе зробили.

По-перше, хіба мало що ти сам себе зробив. Подумаєш - подвиг. А по-друге, не у вакуумі ж люди піднімаються вгору по життєвій сходах або на соціальному ліфті. Та ще - такому швидкісному, що аж вуха закладає.

На перше місце виходять не розум і таланти, а як і раніше, - зв'язки і випадковості. Опинитися в потрібний час в потрібному місці з потрібними людьми.

На перше місце виходять не розум і таланти, а як і раніше, - зв'язки і випадковості

А що ж робити з розумом, старанністю і здібностями? Чи є у цих якостей шанс помістити свого господаря в який-небудь стрімкий ліфт або на трамплін?

Виявляється, тільки розуму вже теж недостатньо, так як він являє собою тільки потенційну енергію. А до неї треба додати енергію кінетичну.

Несподівано було виявлено асиметричні закономірності. Звичайно, це не завжди і не у всіх випадках, але тенденції дуже яскраво виражені.

Наприклад, найкрутіші рекрутингові агентства знають, що найкращі сейлз-менеджери (менеджери з продажу) - діти розлучених батьків з міських околиць, які здобули освіту істориків. У них відкривається потреба в комунікаціях, вони знають, як пов'язати минуле з майбутнім і витрати з результатами, і хочуть вирватися з убогості.

Найкращі менеджери з продажу - діти розлучених батьків з міських околиць, які здобули освіту істориків

Азіатським школярам математика дається легше, ніж іншим. Вони, може, не настільки талановиті, але гарують цілодобово, і ця працелюбність дає вражаючі результати.

А кращі банкіри - це фізики-теоретики, які добре грали в дитинстві у футбол. Тому що у них добре розвинене системне мислення, абстрактне мислення і прагнення забивати голи.

Успішні бізнесмени - колишні трієчники в школі, лідери в університеті, любителі експедицій, які мають ще 2-3 хобі.

Кращі бухгалтери та аудитори - колишні відмінниці в школі. Це ті, хто любить працювати з паперами, а не з великими колективами.

Кращі бухгалтери та аудитори - колишні відмінниці в школі

Виходить, що якось нелінійно все складається у таких неселфмейдменів.

Так ось, знаючи сотню-іншу таких подробиць, можливо, доведеться вибудовувати іншу систему освіти.

Потрібно вчити не тільки чистим знанням і компетенціям, а й суміжним навичкам, які є тим самим гарніром до основної страви, що допомагає створювати траєкторію свого життя.

Втім, це важливо тільки для тих, хто хоче чогось в житті досягти. А не просто провести в школі гнітючі 11 років, зазубрюючи напам'ять котангенс, валентності і електрони, і не знаючи - куди їх застосувати.

Насправді, останній абзац написаного вище, теж важливий. Але його недостатньо ні для щастя, ні для багатства, ні для того, щоб все в житті склалося добре.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі