Трамп зруйнував український напрямок у Білому домі

Помста президента США буде страшною

Через три дні після формального завершення процедури імпічменту, Дональд Трамп розгорнув "політичну бойню" тих, хто давав проти нього свідчення.

З Білого дому викинули підполковника Олександра Віндмана - головного спеціаліста по українському напрямку в Раді з нацбезпеки. Його в супроводі охорони вивели з будівлі.

Разом з ним, пішов і його брат-близнюк Юджин (Євген) Віндман. Він особливо ніякої ролі в імпічмент не грав, тому, мабуть, його вирішили прибрати, бо він дуже схожий на свого брата, і негоже йому стрибати.

Крім того, з Брюсселя відкликали посла США в ЄС Ґордона Сондленда - того самого бізнесмена, який дав мільйон на передвиборну кампанію Трампа, за що отримав свою посаду, а потім "здав" президента на слуханнях у Палаті представників, а Трамп заявляв, що не знає, хто це взагалі такий.

Показання Сондленда стали ключовими у всій історії і найціннішими

Показання Сондленда стали ключовими у всій історії і найціннішими, оскільки саме він був одним з учасників всієї схеми з тиском на Україну і спробою пролобіювати розслідування проти Байдена.

Марі Йованович покинула держслужбу ще пару тижнів тому, а Вільям Тейлор залишив Київ і пішов у відставку напередодні візиту Майкла Помпео в Україну.

Очікую цікавих поворотів тепер і з Джоном Болтоном (вірніше, з виходом у світ його книги, яка мало не перевернула позиції республіканців в Сенаті), анонімним інформатором ЦРУ, з якого все почалося, і з лідерами демократів у Палаті, які керували процесом імпічменту.

А між тим, демократи продовжують сваритися між собою, не в змозі подолати внутрішні партійні протиріччя і об'єднатися на базі протистояння своєму найзлішому ворогові Дональду Трампу.

Зокрема, можна просто глянути дебати кандидатів у президенти.

Якщо так буде продовжуватися, то вони пролетять на виборах в листопаді і з тріском провалять всю кампанію, викликавши серйозний шок у своїх прихильників і прискорюючи внутрішню ідеологічну революцію в Демпартії. Можливо, це й на краще, хто знає.

Для України головний наслідок всіх цих подій - це колапс українського напрямку в Білому домі, який "збіднів" на цілу купу професійних експертів та аналітиків

А для України головний наслідок всіх цих подій - це колапс українського напрямку в Білому домі, який "збіднів" на цілу купу професійних експертів та аналітиків.

Тепер вони підуть, на їхнє місце навряд чи призначать когось іншого, а незабаром ми можемо отримати чергового "куратора" а-ля Курта Волкера, тільки з дуже обмеженим і вузьким портфоліо завдань, швидше за все, прив'язаних до політичних інтересів адміністрації Трампа, загорнутих під "боротьбу з корупцією".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі