Мандарини - це зимові помідори

Вони створені для салатів

Мандарини не тільки смачні. Ці цитрусові буквально наповнені здоров'ям і навіть здатні зробити нас трішечки щасливішими.

У мандаринах містяться вітаміни А, В1 і В6, С, які відповідають за регенерацію волосся і шкіри, сприяють уповільненню процесів старіння, поліпшення роботи мозку, концентрації уваги, допомагають у підтримці імунної системи.

Корисні в боротьбі із зайвою вагою

З численних досліджень учених стає ясно, що мандарин корисні в боротьбі із зайвою вагою. Завдяки флавоноїдам, які містяться в цих цитрусових, вдається легше запобігти ожирінню і навіть забезпечити профілактику діабету 2 типу.

Якщо вжити мандарин після їжі, обмінні процеси покращаться за рахунок пектину і клітковини. А от якщо не хочете з'їсти забагато – краще утриматися від мандаринки перед їжею, так як кислі мандарини викликають апетит.

Але варто пам'ятати, що в мандаринах міститься чимало цукру, так що захоплюватися не варто. Особливо потрібно звернути на це увагу діабетикам. Також не варто зловживати мандаринами і тим, хто схильний до алергічних реакцій або має захворювання шлунково-кишкового тракту - кислотність цитрусових може спровокувати загострення. Але і здоровим людям потрібно тримати себе в руках. Вживання більше 5-7 мандаринок в день може викликати гіпервітаміноз, який тягне за собою висипання, розлади в роботі шлунково-кишкового тракту і погане самопочуття.

Дивовижно смачно – поєднати мандарин з фетою або кінзою

З чим поєднувати мандарини? Я вважаю, що мандарин – це свого роду зимовий томат. Його можна додавати в зелені салати, готувати з ними закуски і лимонад. Просто дивовижно смачно – поєднати мандарин з фетою або, наприклад, з кінзою. Буде просто вибух смаку, якщо ви візьмете часточку мандарина і приправите чилі та базиліком.

Користь може принести не тільки сама м'якоть мандарина, але і цедра. Якщо засушити шкірку, потім її можна додавати у випічку, чай і навіть до м'яса і риби.

Я придумав ідеальні страви з мандаринами і говорю тільки вам по секрету. Мандарин з фетою – це просто бомба. Ще трохи м'яти і чорного перцю – й ідеальні бутерброди з мандаринами до сніданку готові.

Салат із запеченою скумбрією і мандаринами – моя любов

Пропоную приготувати салат з мандарином, смаженим буряком і базиліком. Або салат із цитрусовими і фетою. А салат із запеченою скумбрією і мандаринами – моя особлива любов.

Думаю, що в запіканні птиці вам самим немає рівних. Але я нагадаю: якщо приготувати курку чи качку з мандаринами, то ваша страва стане ще смачнішою.

Не знаю, як ви, а я обожнюю лимонади. І мандарин туди вписується чудово. А якщо в мандариновий лимонад додати імбир – буде ще смачніше.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі