Матвієнку було б важко показати себе в Англії

Інтерес тамтешніх клубів збільшить зарплату гравця в "Шахтарі"

Я не здивований тим, що "Арсенал" та "Манчестер Сіті" виявили інтерес до захисника збірної України та "Шахтаря" Миколи Матвієнка. Англійські клуби можуть підписувати тільки гравців, які мають відповідну кількість матчів за свою національну збірну - тоді отримують англійську футбольну робочу візу.

На підтвердження власних слів приведу одну історію. Не так давно відомий агент Шандор Варга сказав, що свого часу тренер "Арсеналу" Арсен Венгер цікавився Олександром Зінченком, який тоді грав за юнацьку команду "Шахтаря". Але потрібної кількості матчі за збірну не було. Це унеможливило перехід гравця.

Українці важко себе знаходять саме в АПЛ

Кожен футболіст підходить для окремої ліги. Українці важко себе знаходять саме в АПЛ. Виняток – Олександр Зінченко. Він потрапив у клуб із сильним добором гравців, класом команди та не англійським стилем гри. Думаю, що Матвієнку було б важко в АПЛ. Він за стилем не зовсім підходить для цього чемпіонату: гарно працює із м'ячем, але не завжди виграє силову боротьбу.

"Арсенал" пропонував "Шахтарю" 30 млн євро. Я не бачу хто б з українських гравців коштував таких грошей взагалі. Зазвичай, коли клуб не хоче відпускати гравця, то він виставляє дуже високу ціну, щоб той не перейшов до іншої команди.

Не став би виключати, що вся ця історія була пов'язана із тим, що у гравця залишилося півтора року контракту із "Шахтарем". Тепер його особисті умови в донецькому клубі мають всі шанси покращитися. Гравець підпише новий довгостроковий контракт із збільшеною зарплатою.

Підходить схема з трьома центральними захисниками

Матвієнко ще може прогресувати в "Шахтарі". Футболісти зазвичай ростуть до 27 років. А футболісти оборони розкриваються ближче до 30. Головне, щоб травми обходили стороною. Микола Матвієнко – нестандартний захисник. Йому більше підходить схема із трьома центральними захисниками. Джорджо К'єлліні свого часу розкрився на цій позиції в "Ювентусі" та збірній Італії. Бо для успішної гри в центрі Матвієнку не вистачає вміння вести силову боротьбу, а на фланзі – швидкості.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі