Що означає відставка Медведєва та падіння рейтингу Путіна

Потрібно спостерігати за ослабленням РФ. Це шанс для України

Несподівана відставка уряду Російської Федерації говорить про те, що Путін розпочав реалізацію свого плану "політичної реформи" та запуск проекту "Наступник".

З однієї сторони — це відхід від влади Медведєва. На його місце зайде новий прем'єр, який буде награвати роль уже майбутнього лідера РФ, що і дозволить запустити його до політичної гри на найвищому рівні.

Очільник російського уряду може стати наступником Путіна, а той може зробити спеціальну політичну посаду, яка дозволятиме йому керувати навіть після 2024 року.

"Політична реформа" Путіна охоплює низку змін до російської конституції, що можуть бути проведені референдумом або через позачергові вибори до Думи РФ.

Друга річ - Путін розуміє, що він втрачає свої рейтинги і навіть анексія Білорусі не принесе йому підвищення рейтингів до тих пікових точок, що були під час війни у Грузії чи анексії Криму. Росіян вже не задовольниш анексією нової території чи розв'язанням війни.

Росіян вже не задовольниш анексією нової території чи розв'язанням війни

Рейтинг Путіна у 38% - один з найнижчих не лише для нього самого, а й взагалі для будь-якого диктатора. Вертикаль, яку він побудував, може не втриматись.

Його може занести в тотальну автократію чи навіть монархію. Може внести такі конституційні зміни, що не передбачатимуть посади прем'єра. Так Путін далі концентруватиме владу в одних руках.

Але вірогідніше, що посаду прем'єра він буде використовувати, як плацдарм для нагрівання рейтингу впізнаваності та довіри для свого наступника.

Медведєва, швидше за все, чекатиме доля Лужкова. Піде в забуття: частину бізнесу і статків у нього відіжмуть і він поїде кудись за кордон, більше не буде потрібен Кремлю.

Медведєв піде в забуття: частину бізнесу і статків у нього відіжмуть і він поїде кудись за кордон, більше не буде потрібен Кремлю

Запропонована Медведєву посада заступника голови радбезу РФ - це натяк Путіна на місце того. По-суті, політичний ляпас.

Зливи Навальним інформації про перельоти Медведєва, його власність та різні корупційні схеми, якраз таки були організовані оточенням Путіна. Для підготовки до відставки.

Для України — це можливість спостерігати та шукати шанс найслабшого стану Російської Федерації. Через тамтешній транзит влади, або внутрішні проблеми, зокрема сепаратизм кавказьких республік. Щоб повернути свої території – окуповані Росією райони Донецької і Луганської областей та Крим.

Ми повинні стежити за цим та мати вже кілька альтернативних сценаріїв повернення своїх територій, коли Росія просто вже буде не в змозі контролювати награбоване.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі