Росія закріпить у конституції, що не належить до світової цивілізації

Для самозбереження самодержавства РФ треба періодично міняти виконавців, щоб нічого не змінювати в природі самодержавної влади

Дійство, яке офіційно називається "послання президента РФ Федеральним зборам", на 21-му році перебування Путіна при владі перетворилося на ритуальний обряд поклоніння сакральній постаті головного джерела всіх благ. Сховатися від залучення до цього обряду на території РФ можна було тільки вдома, завбачливо вимкнувши телевізор і про всяк випадок щільно закривши вікна, оскільки на стіні сусіднього будинку цілком могли організувати екран, який транслював послання Путіна. Безпрецедентна "інформаційна підтримка" президентського послання включала в себе трансляцію послання в аеропортах, барах, кафе, в громадському транспорті, поліклініках, лікарнях, бібліотеках, а також на фасадах будівель, на стадіонах, кінотеатрах і на борту Міжнародної космічної станції.

Всю першу частину послання Володимир Путін пародіював лідера ЛДПР Жириновського, який зовсім недавно поблизу Красної площі роздавав москвичам і гостям столиці гроші і їжу, обзиваючи їх при цьому кріпаками і холопами. Громадяни гроші і їжу брали і дякували. Так само поводився в Манежі Путін, тільки Жириновський давав гроші в руки конкретним людям, а Путін вербально обдаровував цілі групи росіян, в тому числі матерів і класних керівників. Скільки всього грошей роздав громадянам Жириновський, оцінити досить складно, а ось загальну суму подарунків, якими Путін нагородив підвідомчу популяцію, вже оцінили приблизно в 400-450 мільярдів рублів.

Послання транслювали в аеропортах, барах, кафе, в громадському транспорті, поліклініках, лікарнях, бібліотеках, а також на фасадах будівель, на стадіонах, кінотеатрах і на борту Міжнародної космічної станції

Присутні депутати, міністри та інші "кращі люди міста" кожен подарунок вождя вітали бурхливими оплесками. Догадливі оператори відразу переводили камери на тих, хто аплодує, щоб всі хто дивиться трансляцію, розуміли, що Путін ось прямо зараз знову вчинив дуже правильно.

Втім, в деяких моментах трансляції операторам вдавалося проявити не тільки кмітливість, а й почуття гумору. Наприклад, коли Путін роздавав подарунки регіонам, кидаючи направо і наліво бюджетні гроші, веселі оператори щоразу показували крупним планом сумне обличчя міністра фінансів Сілуанова, губи якого беззвучно шепотіли якісь слова, дуже схожі на благання про порятунок. У той момент, коли Путін став розповідати про розвиток науки, сучасних технологій, роль знань та інтелекту в сучасних умовах, екрани телевізорів повністю заповнило обличчя Валуєва.

А варто було Путіну вимовити фразу, що "кожен другий вчений у нас буде не старшим за 40 років", як в кадрі з'явився ректор МДУ Садовничий, якому в цьому році скоро стукне 81 рік.

Держдума тепер стане не "попередньо обговорювати", а затверджувати кандидатури прем'єра і міністрів

Кульмінаційним моментом послання мали стати путінські поправки в Конституцію РФ, які президент збирається винести на референдум, можливо, вже цьогоріч. Велика частина цих поправок нічого не змінює. Те, що Держдума тепер стане не "попередньо обговорювати", а затверджувати кандидатури прем'єра і міністрів, це, звичайно зробило щасливими Володіна, Ярову і Жириновського, які не могли приховати радості, але жодним чином не змінює самодержавного характеру влади в путінській Росії. Оскільки навіть найбільш бурхлива уява не зможе намалювати ситуацію, при якій Путін хоче в прем'єри, наприклад Н., а думці стверджують якогось М. Найграндіознішим наслідком даної поправки до Конституції стане зростання капіталізації свічкового заводика Ж., розташованого за адресою: Ленінський проспект, будинок 1, шляхом приєднання до нього будинку № 3. Те ж саме можна сказати і про надання статусу Держраді, і про права Ради Федерації проводити консультації щодо призначення президентом керівників силових відомств.

Єдиною значущою поправкою до Конституції стане зміна частини 4 статті 15, в якій зараз закріплений пріоритет міжнародного права над російським законодавством. Цю ненависну усім "патріотам" кримнашівського призову норму ліквідують. Краще за всіх радість "патріотів" висловив Микита Михалков:

"Ми, нарешті, не будемо підкорятися міжнародним законам, а житимемо за своїми законами в спірних питаннях. Ми знаємо, яким чином світові закони і громадська думка поза Росією вирішуватимуть наші питання. Сьогодні розповіли, що ми спираємося тільки на свої закони, тільки на свої інтереси, тільки на свою конституцію, а це і є запорукою суверенітету країни".

Щоб хоча б трохи зменшити ступінь злиднів населення, треба дати дихати бізнесу, припинити весь час порушувати міжнародне право, піти з України та Сирії, а також покласти Крим на місце

Тобто романтична спроба вписати Росію у світову цивілізацію, яку розпочали на початку 1990-х, закінчилася невдачею. Якщо раніше про це можна було говорити на рівні публіцистики, то тепер це буде закріплено в Основному законі країни.

Що ж стосується широко анонсованої боротьби з бідністю, то ніяких ознак цієї боротьби в путінському посланні не було. Оскільки для того, щоб хоча б трохи зменшити ступінь злиднів населення, треба дати дихати бізнесу, усунути з нього полчища чайок і сєчіних, припинити весь час порушувати міжнародне право, піти з України та Сирії, а також покласти Крим на місце. А гарячі обіди для першокласників злидні населення не здолають.

Відразу після завершення путінського послання Медведєв заявив про те, що уряд в повному складі подає у відставку. Путін вже повідомив, що Медведєву запропонують посаду заступника голови Ради безпеки. Для самозбереження самодержавства треба періодично міняти виконавців, щоб нічого не змінювати в природі самодержавної влади.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі