У ДНР влаштували облаву на власників українських паспортів

Людей ловлять на вулицях патрулі. Перевіряють телефон, беруть відбитки пальців

Незважаючи на заяви різних політиків, які обіцяють мир, вибори в ОРДЛО і початок процесу реінтеграції непідконтрольної території в Україну, початок нового року показав, що в ОРДЛО йде зворотній процес. Бойовики не тільки не готуються до зближення з Україною, але діють повністю навпаки - старанно викорінюють будь-яку українську присутність в ОРДЛО.

З перших днів січня бойовики влаштували справжню облаву на власників українських паспортів і автомобільних номерів. Людей без "паспортів ДНР" (а таких в ОРДЛО більшість) ловлять на вулицях патрулі й відвозять в районний відділ внутрішніх справ. Там перевіряють телефон, беруть відбитки пальців. Українські паспорти більше не визнають посвідченням особи. Машини без "номерів ДНР" заарештовують і відвозять на штрафмайданчик.

Машини без "номерів ДНР" заарештовують і відвозять на штрафмайданчик

Очевидно, що всі ці заходи, які спрямовані на повне витіснення українських документів з ОРДЛО, ніяк не відповідають заявам про майбутню реінтеграцію Донецька і Луганська в правове поле України та прихильності Мінським угодами. Якби ЛДНР дійсно збиралися повертатися під контроль України, ніякого сенсу в такому терорі звичайних людей не було б.

Є слова, а є дії. І дії навіть не натякають на якусь реінтеграцію. Все, що відбувається на непідконтрольній території свідчить про те, що повернення Донецька і Луганська можна поки не очікувати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі