"Мілан" даремно запросив Ібрагімовича

Клубу треба не вікова зірка, а кваліфікований менеджмент

Кілька років тому тодішній тренер "Манчестер Юнайтед" Жозе Моуріньйо зробив ставку на вікових зірок - Вейна Руні та Златана Ібрагімовича. Вона себе абсолютно не виправдала. Команда не змогла бути успішною. Ібрагімович вже не відповідав вимогам АПЛ. Тому перехід саме до американської МЛС був логічним.

Зараз такий час у європейському футболі, особливо італійському, що дуже часто тренери просто "перетримують" футболістів. Такий підхід може бути успішним з погляду маркетингу, коли підвищується інтерес до клубу і збільшується кількість глядачів на стадіоні. Але до суто футбольних речей це вже не має жодного стосунку.

Швед ніколи не був зіркою найвищої величини

Тому не думаю, що повторне запрошення Златана Ібрагімовича може допомогти "Мілану". Клуб зараз має дуже серйозні проблеми. Є приклад "Ювентуса", який запросив вікового Кріштіану Роналду, але там клас команди вищий. Тому ризиків було не так багато. Порівнювати Ібру та Роналду теж не можна. Швед ніколи не був зіркою найвищої величини.


"Мілану" зараз потрібні інші футболісти, а не Ібрагімович. Гравці, які будуть стабільно грати. Хто ще декілька років тому знав Мохаммеда Салаха, Садіо Мане, Фірміно із Вірджилом ван Дейком? Зараз це зірки. Всі ці люди були голодні до футболу, максимально мотивовані та перебували у оптимальному футбольному віці. Це дало їм можливість стати тим, ким вони є.

Щоб побудувати реально сильну команду, потрібно працювати 2-3 сезони

Сьогоднішній "Мілан" врятують не вікові зірки, а наявність кваліфікованого спортивного директора та головного тренера. Це мають бути максимально професійні та незалежні люди, які ставлять перед собою амбітні цілі. Потрібна також група амбіційних 24-26-річних футболістів. Щоб побудувати реально сильну команду, потрібно працювати 2-3 сезони. Прикладом мають бути "Челсі" та "Лестер", які завдяки довірі до молодих гравців проводять перебудову та отримують перспективу на майбутнє.

Не потрібно думати, що серія "А" зараз слабка. За останній час італійський футбол значно виріс. З'являються цікаві команди, гравці, тренери. Яскраві приклади – "Аталанта" та "Лаціо". Вже навіть "Ювентус" зі своїми можливостями спокійно не почувається.

Тому Златан, якому було важко у "МЮ", в 38 років матиме проблеми і в Італії.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі