У чоловічому тенісі з'явилася нова зірка

21-річний Стефанос Циципас для свого віку досяг багато

Грек Стефанос Циципас став переможцем чоловічого Підсумкового турніру з тенісу. Напевно, що серед всіх тенісистів, які брали участь у змаганнях, тільки італієць Маттео Береттіні не міг його виграти. Якщо із 8 тенісистів на турнірі 7 здатні перемогти, то успіх Циципаса вже не виглядає таким несподіваним. Весь сезон Стефанос грав більш-менш рівно.

У Стефаноса є дуже хороша чеснота. Він якісно розподіляє емоційні втрати, не зациклюється на дрібних невдачах, не падає нижче власного рівня. Особливо, це було помітно в фіналі, коли невдачі не збивали його з гри, не змусили втратити впевненість, зійти з власного рівня. Але поки не можна грека вважати стійким, бо він ще не довів присутність власного характеру. В матчі третього туру групового турніру, приміром, не повинен був програвати Рафаелеві Надалю.

Стефанос якісно розподіляє емоційні втрати, не зациклюється на дрібних невдачах, не падає нижче власного рівня

Зараз Циципасу тільки 21 рік. Для свого віку він вже досяг багато. Є унікальні люди, які поєднують у собі силу молодості та життєву мудрість. Думаю, що саме таким є і Стефанос. Мудрість грека проявляється у стабільності психологічного налаштування. Багато інших гравців такою стабільністю не відрізняються. Наприклад, Данило Медведєв не має таких якостей.

Циципас ще здатен розвиватися. Він від природи має зріст 193 см. Це дає греку переваги на корті - координований, читає гру. У фіналі показав фантастичний рівень тенісу, інтенсивності. Іноді здається, що це межа, але з кожним роком, з кожним тренуванням рівень ще більше зростає.

Стефанос Циципас – онук радянського футболіста Сергія Сальникова. Його мама Юлія Сальникова, чемпіонка СРСР з тенісу, емігрувала до Греції, де вийшла заміж за місцевого Ангелоса Циципаса, який і тренує сина.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі