"Шахтар" має проблеми у захисті

У жодній грі не видно переваги "гірників" над суперниками

"Шахтар" складно грає матчі Ліги чемпіонів. У жодній грі не видно переваги "гірників" над суперником. Добре, що вдалося забити другий м'яч "Аталанті" в кінці гри, коли суперник відкрився та пішов виривати перемогу. Чи в грі на "Максімірі", коли хорвати втратили перевагу у два м'ячі буквально за 5 хвилин.

У матчі проти "Динамо" Загреб гра була рівною. Не сподобалося, як грали наші футболісти зі збірної. П'ятов провалив гру. Воротар його рівня не має права допускати такі помилки, як з третім голом. Потім Андрій став одним з ініціаторів третього голу у ворота суперників, але воротар має в першу чергу думати про безпеку власних воріт. Матвієнко не переконав. У Степаненка гра не пішла. Рівень футболу в матчі був невисокий. Багато боротьби та бажання, але не видовищності.

Багато боротьби та бажання, але не видовищності

Хорвати грали обережніше. Їм важливо було не програти або не зіграти у нічию більше за 2:2. Стиль гри з високим пресингом передбачає багато ризиків. Тому від нього "Динамо" відмовилося. Зробили ставку на силовий футбол. Не скажу, що хтось із суперників переважав. Обидві команди мали свої моменти і активні фази гри.

Тренер "Динамо" Ненад Б'єліца провів заміни на 80 хвилині, які дозволили забити два м'ячі. Луїш Каштру почав проводити заміни тільки в кінці гри. Фізично "гірники" підсіли в середині другого тайму. Потрібно було раніше освіжати гру. Враховуючи, що у попередньому турі УПЛ проти "Карпат" Каштру дав відпочити майже всім основним гравцям.

Минулого сезону "Шахтар" багато пропускав у єврокубках. Цього сезону вже 9 пропущених м'ячів у 4 матчах. Причина у векторі селекції донецького клубу. "Шахтар" орієнтується на бразильців в атаці, а от оборона завжди була вразливим місцем команди. Ці проблеми були актуальними ще з часів Луческу. Одним захисником не виправиш ситуацію. Потрібно думати над запрошенням групи футболістів для підсилення захисної лінії.

"Шахтар" має перевагу над "Динамо" Загреб за очними матчами

Тепер "Шахтар" має перевагу над "Динамо" Загреб за очними матчами. В разі рівної кількості очок "гірники" матимуть вищу позицію, бо забили в гостях 3 м'ячі. "Динамо" Загреб мусить набирати більше очок у двох матчах, що залишилися. Важко говорити про фаворита.

"Шахтарю" обов'язково потрібно перемогти вдома "Аталанту" в останньому турі. Шанси в гостьовій грі проти "Манчестер Сіті" набрати очки малі. "Динамо" Загреб має матч проти чемпіона Англії в останньому турі, коли йому вже нічого не буде потрібно. Ситуація вкрай заплутана. Можливо, що друга команда групи визначатиметься в останні хвилини в шостому турі.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі