Є хороша новина – вбивцю покарали

Місцева громада пройшла довгий шлях до цього вироку

Хлопця, який минулого року в Павлограді вбив свого сусіда, його маленького сина та тяжко поранив вагітну жінку, Амур-Нижньодніпровський райсуд Дніпра засудив до довічного позбавлення волі.

Попереду ще можуть бути апеляція та касація, якщо будуть подані скарги. Але, сподіваюсь, вирок це витримає. Адже слідством встановлено, що Земцов у стані алкогольного сп'яніння влаштував справжню різанину у будинку сусідів. Так, чотирирічному хлопчикові він завдав 9 ножових ударів, вбив тата хлопчика. Також під руку вбивці потрапила і дружина сусіда, яка перебувала на останніх місяцях вагітності, вона вижила тільки завдяки тому, що від численних ударів впала і Земцов подумав, що вона померла від поранень і покинув будинок.

Треба сказати, що сильна місцева громада пройшла довгий шлях до цього вироку. Бо спочатку вбивцю навіть в СІЗО не помістили, а відправили у звичайну лікарню, бо він, бачите, руки порізав, коли вбивав людей.

Спочатку вбивцю навіть в СІЗО не помістили, а відправили у звичайну лікарню, бо він, бачите, руки порізав, коли вбивав людей

Жителі Павлограда почали бити в усі дзвони - звернулись до ЗМІ, вийшли на вулиці міста...

Через резонанс та соціальну напругу в місті туди виїхали представники Ради суддів, Нацполіції, ГПУ.

І я там була, бо мене запросили бути модератором між правоохоронцями та жителями Павлограда.

Тоді відбулась унікальна для України річ - за звичайним столом, без пафосу та офіціозу, - місцеві жителі розповіли представникам влади, які приїхали з Києва, всю глибину проблеми. Бо це не перше насильство було з боку тоді ще підозрюваного і люди просто боялись, що він знову повернеться жити звичайним життям по сусідству з ними.

Правоохоронні органи і суди повинні неупереджено працювати та вміти спілкуватись з людьми

Зрештою, те що засуджений мав певні зв'язки на місцевому рівні, йому не допомогло.

Висновок напрошується сам собою. Правоохоронні органи і суди повинні неупереджено працювати та вміти спілкуватись з людьми. А поки цього немає, працюватимуть розголос і згуртованість громади та буде залишатись високий ризик самосудів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі