У новому бюджеті написано, як буде починатися кінець

Грошей вистачить не всім

Зе!бюджет. Як не вляпатися?

Ніяк. Бюджет погоджений Кабміном вже у другому читанні.

Дива не сталося. Усі хто кричав, що ось прийде Зе! і "усім стане харашо" – можуть утертися.

Усі, хто кричав "хуже нє будєт" переходять із розряду оптимістів у розряд реалістів: "Хуже будєт".

Усі хто злорадствував: "Ви ще за Петром поплачете" - можуть утертися. Не поплачуть. Просто ненависть до Петра насипали відрами на усіх основних каналах. А ми народ не злопам'ятний. Пам'ять просто гарна. Швидко не попустить.

Хоча "порохоботи" можуть ходити гордо і казати "я ж знав, що буде хуже".

Але, у новому бюджеті написано, як буде починатися кінець. Не тому, що кинули вчителів та і усіх бюджетників, не додавши їм.

Депутати голосують за бюджет. За це лояльним передбачалася вишенька на торті

Конфлікт у іншому. Усю дорогу в Україні заведено було так. Депутати голосують за бюджет. За це лояльним депутатам передбачалася вишенька на торті бюджету. Рядок називався: "Субвенція на вирішення питань соціально-економічного розвитку регіонів". Фактично – це були депутатські кошти. Депутат готував так звані "титула" - перелік об'єктів чи список обладнання, на що направлялася ця субвенція.

Субвенція підписувалася прем'єр-міністром. І надходила в регіони.

Пам'ятаю випадок, як ми колись підняли цікавий хай. Депутат від Шостки Ігор Молоток субвенцію направив у Шостку на міську ТЕЦ. Тільки ТЕЦ офіційно була в оренді у фірми, яку очолював його батько! Ну, ви зрозуміли. Ми почали розкручувати тему: хелп, корупція. Депутат на свою фірму бюджетні гроші заводить.

А депутат спокійно так роз'яснив, що це зовсім не він. Це рішення уряду, на мінуточку.

Гроші дають не в руки депутату, а куди він скаже. І він, якщо-що, то скраю

Тобто розумієте красу гри? Гроші дають не в руки депутату, а куди він скаже. І він, якщо-що, то скраю.

Це відбувається по всій Україні на усіх рівнях. "Депутатські гроші" (якщо хто не знає) є і у депутатів обласних і міських рад. Щоб усі ходили просить депутата і цілували ручку. І те, куди направлять субвенцію, залежало і залежить від порядності депутата і його розуму: на правильні і потрібні речі, на "хатєлкі" лобістів чи у "правильні напрямки".

Так я про що. Зе!команда з весни кричала, що ця схема ризикована. Тому, що якщо і немає прямої корупції (по-різному може бути), то є корупція політична. Бо депутат за кошти платників податків може говорити: "Я тут здобув, цілуйте руки".

І ось, доводиться, під тиском експертів приймати рішення. І у першому читанні цього рядка у проекті бюджету - немає взагалі! І ось, уряд погоджує бюджетні цифри на друге, остаточне читання. І ось – цей рядок з'явився, виліз нізвідки. І на нього закладено 2 мільярди гривень. А у 2019 році було 6 мільярдів. Тобто тепер вистачить не усім, це точно.

А лише тим мажоритарниками, наприклад, які правильно проголосують за зміни до Конституції. Скоріше – чужим із усяких позафракційних. Бо "300 штиков нада". А свої? Переб'ються.

Я думаю, ті, хто радить Зе! кажуть: "Вова, вони на твоїй крові в'їхали в Раду, а ти ще і будеш їм ціну набивати? Нафіг з пляжу! Хай утруться і голосують".

А Володимиру Олександровичу і його урядовцям приймати непросте рішення. Дати своїм, щоб лояльніші – чи чужим, але за 2-3 ключових голосування.

Буде цікаво. Наші переможуть!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі