Імперський морок мозку зжер всіх росіян

Українців для них не існує

"- Ти наполовину українець, але відчуваєш себе на 100% росіянином?

- Без варіантів. Зараз я скажу те, що українцям не сподобається. Я вважаю, що між росіянами і українцями немає ніякої різниці. Якби хтось сказав мені 6-7 років тому, що Росія буде воювати з Україною, я б розсміявся йому в обличчя. Росіяни й українці практично однакові люди. Згодом, однак, з'ясувалося, що українцям такі заяви не подобаються. І багатьом росіянам також. Ті й інші люблять підкреслювати свою окремішність. Те, що вони різні народи. Але я ж знаю, як ми і вони живемо, чим живемо і як реагуємо. Ми однакові".

Зі свіжого інтерв'ю Олексія Навального польській "Газеті Виборчій".

Без варіантів: "лідер російської опозиції" - не тільки політичний піп Гапон, але й ідіот, що не сприймає нічого, крім власних "умовиводів". "Російські ліберали" викривають себе відразу, варто їм відкрити рот: вивалюється все з потрохами. Мене часто запитують в Україні, та й не тільки: "А ось якщо Путіна не буде, то хто?". То - ось. А швидше за все - істота типу Гіркіна. Але точно не осудний персонаж.

Поки існує Росія в її нинішньому вигляді, в ній не народиться нічого вільного, нічого по-справжньому людського

Поки існує Росія в її нинішньому вигляді, в ній не народиться нічого вільного, нічого по-справжньому людського. Не треба тішити себе ілюзіями. Це тільки Макрон може називати свідомість росіян європейською. Тому боротися цивілізованому світу треба (не хочеться, але рано чи пізно доведеться) не з Путіним, а зі століттями фашизованою свідомістю жителів його рейху - унікальному у своєму роді симбіозі внутрішнього рабства і зовнішньої "переваги". Перемогти його, тим або іншим способом, можна тільки разом з цією "великою загадковою країною". Інакше не буде. Це не тільки гібридна війна, а й війна ментальностей. Навіть їхньою мовою з ними по суті нема про що говорити: це не проблема перекладу, а імперський морок мозку, який зжер вже практично всіх. Українців для них не існує. Вони не бачать українців в упор.

І ось ще що.

Коли їхній "білий вождь опозиції" до 2014 року ганяв по Москві "гризунів" і "чорних", я публічно розкривав його наці-суть. За що мене дуже не любили тамтешні рейх-ліберали типу Альбац і Шендерович. Останній, з піною біля рота захищаючи Навального, називав мене... не буду згадувати як. Мені чомусь досі за нього соромно. Причому ці імперськохворі не змінюються, ні часто приїжджаючи, ні навіть переїжджаючи в Україну. Про що - подивіться і жахніться - вони самі розповідають в новому документальному фільмі Євгена Кисельова "Понауехавшие".

Це не тільки гібридна війна, а й війна ментальностей

Наприклад, у фільмі один журналіст-"вигнанець" (насправді - без проблем їздить в РФ) в лоб загинає їх базову скрєпу: каже, що поїхав з Москви, бо там стало забагато приїжджих з неросійськими обличчями. І ведучий, якого насправді давно і жорстко виперли з Росії, на цій його расистській думці навіть не зупиняється, як би "пропускає" її. Не тому, що не чує сказаного, а тому, що в російському понятійному "ефірі" таке, я це добре пам'ятаю, стало нормою ще після другої чеченської. Ведучий не почув нічого несподіваного і нового. З вуст москвича така дикість - це цілком нормально.

Закінчу тим, що їх всерасистське "повернення до скрєп", яке, цілком ймовірно, завершиться великою війною, йшло з активною участю не тільки Кремля, але і Навального, і 99% всіх інших РФ-"лібералів" - його попутників, соратників і фанатів. Їх сприйняття інших країн/народів, манера поведінки - це не щось вирване з контексту. Це є сам контекст, це матриця ментальності, матеріалізація чуттєвих ілюзій щодо "формули нелюбові" буквально до всіх на світі, це їхня "імперія почуттів". Так, почавши з чеченців, продовживши грузинами, вони зі своєю дегуманізацією "нижчих" і дісталися до українців. Які або стали "бандерівцями-фашистами", або їх ("однакових") просто немає.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі