Втома українців від миру буде жорсткішою, ніж від війни

Ви прозріє, пане фельдмаршале

Розведення військ відбулося б набагато спокійніше, якби перед відходом з позицій, головнокомандувач Зеленський повернув Дебальцеве, Горлівку або Алчевськ. Як свого часу повернули Слов'янськ, Маріуполь, Краматорськ, Лисичанськ. Але ЗЕ-армія не атакує.

При миротворцеві Зеленському ми не повертаємо території, а втрачаємо. Природно, це дуже подобається ватним бабусям з його кліпів і дуже не подобається тим, хто за ці позиції в реальному житті кров проливав.

Так, втома від війни є. Ваш електорат в Полтаві і Черкасах в труні і білих тапочках бачив той Донбас і Крим. Їх більше хвилює відключення російських каналів, ніж наша територіальна цілісність. Великі бізнесмени, які підтримали вас, сплять і бачать себе знову на огрядних російських ринках. Шоу-бізнес хоче на капусники в Останкіно і в тур за баблом по вятках і воронежах. Усики з ломаченками жадають спільних зборів з російською збірною з художньої гімнастики. Зрозуміло, що всі вони обурюються через уперте небажання України подарувати Путіну шматок, що сподобався.

Мир - це годувати Донбас. Вічно

Але коли настане мир на умовах Путіна, ви прозріє, пане фельдмаршале! Тому що втома від миру буде значно жорсткішою, ніж від війни. Мир - це годувати Донбас. Вічно. Пенсії, зарплати, допомоги та утримання за наш рахунок покалічених бойовиків. Суди. Десятки тисяч судів і відшкодування збитку за зруйновані будинки. Причому, неважливо, ким. Суди Портнова зобов'яжуть Україну платити за все. І так, забудьте про наші милі протести під вашою затишною ОПешкою. Після настання миру у вас будуть днювати і ночувати шахтарі, металурги, викладачі історії ДНР, вдови ополченців і інші, обділені увагою, персонажі. Вони не селфі пиляти прийдуть, а все підворіття в окрузі обісцють. Будете на роботу літати на вертольоті, щоб запаху не чути.

А ще, без схвалення Донбасу ви не зможете навіть у відрядження до Кракова злітати. Думаєте, це сподобається вашим громадянам? Навіть вашому полтавському ватному електорату набридне, що зарплату роками не піднімають, бо все йде на годування Донбасу. І тоді у вас почнуться справжні проблеми. Бо рейтинг обвалиться і захищати вас буде нікому. Ваша фракція пригадає всі приниження поліграфами і ваш фірмовий бичачий тон. Реформатори відразу згадають, що реформи ви зрадили ще в 2019-му році. А Аваков із задоволенням запропонує свої послуги Олі Поляковій або хто там буде нашим наступним президентом.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі