За яких умов "Динамо" може наздогнати "Шахтар"

Команда Михайличенка прогресує

"Шахтар" у десяти матчах чемпіонату не втратив жодного очка. Підопічні Каштру здобули максимальний результат у всіх іграх. Сьогоднішній "Шахтар" не найсильніший за останні роки. Були потужніші - з Тейшейрою, Фернандіньйо, Дугласом Костою, доходили до чвертьфіналу Ліги чемпіонів.

Хоча і без нього були матчі, де "гірники" не зовсім заслуговували на перемогу. Це гра проти "Зорі". Підопічні Скрипника просто подарували перемогу супернику. Луганчани не мали права програвати.

Не менш важливою буде зимова підготовка. З цим у тренерів "Шахтаря" завжди проблеми. Навіть Луческу перші два роки не знав, як правильно готувати команду до другої частини сезону, коли пауза триває два місяці. У Пауло Фонсеки в цьому компоненті не все було добре також, особливо в першому сезоні, коли на фініші не вистачило сил. Тому Каштру потрібно буде переймати досвід для того, щоб підготувати команду до весняної частини. В "Шахтарі" ця система підготовки відбувається через матчі. Тут є свої плюси та мінуси. Безперечно, що буде непросто, особливо, якщо для тренера це перший подібний досвід.

Не менш важливою буде зимова підготовка. З цим у тренерів "Шахтаря" завжди проблеми

Тому втрати у "Шахтаря" будуть. Не може так бути, щоб команда постійно перемагала. Перебувати на одному рівні вкрай складно. Якщо є підйоми, то будуть і спади.

"Динамо" врешті отримало психологічну певність у власних силах. Тренерському штабу було складніше, ніж гравцям, тому що Михайличенко довго не мав практики. Потрібен був час, щоб прийти до тями. Сьогоднішнє "Динамо" та команда місячної давнини - абсолютно різні.

Поки про реальну конкуренцію чи боротьбу за золоті нагороди говорити важко. Для того, щоб вона була, потрібно навчитися не втрачати очки зі слабшими командами та перемагати "Шахтар" в очних іграх. Тільки так інтрига знову може повернутися в чемпіонат України. Поки я її не бачу.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі