Є спосіб додати більше років до свого життя

Одне із правил харчування для сповільнення старіння - вживання їжі із протизапальними властивостями

З кожним прожитим днем, роком в організмі набирає все більших обертів так зване системне запалення. Воно не має жодного стосунку до прища на язиці чи нариву на пальці. Стосується виснаження запасу стовбурових клітин, які допомагають організму відновлюватися, погіршення роботи імунної системи.

Погане це в'ялопротікаюче запалення тим, що прискорює старіння організму, підвищує ризик мутацій, пошкоджує внутрішню стінку судин - ендотелій і т.д.

Італійський вчений Клаудіо Франческі придумав навіть такий термін inflammaging, що підкреслює зв'язок між запаленням та старінням.

До продуктів із протизапальними властивостями відносять омега-3 жирні кислоти, які є в оселедці, скумбрії, морській капусті, а також в горіхах, насінні льону та чіа.

До продуктів із протизапальними властивостями відносять омега-3 жирні кислоти, які є в оселедці, скумбрії, морській капусті, а також в горіхах, насінні льону та чіа

Це також і продукти, багаті поліфенолами - зелений чай, какао і різноманітні ягоди.

Тому їх бажано вживати якомога частіше.

Я пропоную вам вживати такий десерт щодня і поступово ви помітите в себе гладку шкіру, краще самопочуття, а для тих, хто дуже вже хоче все вимірювати і оцифровувати, можете здати аналізи крові на маркери запалення, хоча б найпростіший - С-реактивний протеїн через місяць після щоденного прийому (до прийому також, щоб було із чим порівнювати).

Цей смачний і протизапальний десерт має ще один суттєвий бонус - він оздоровлює кишечну мікрофлору і робить нас ще здоровішими, енергійнішими, краще думаючими, бо в ньому цілий спектр різної клітковини і поліфенолів ягід - якраз те, що люблять наші невидимі друзі.

Десерт "Щасливий мікробіом". На 2 порції:

• 1 повна столова ложка насіння чіа;

• 1 повна столова ложка насіння льону;

• Склянка рослинного молока;

• Чашка ягід (свіжих або розморожених);

• Можна для підсолодження розмочені фініки (але зовсім не обов'язково).

Теплим рослинним молоком заливаємо насіння чіа, а насіння льону - теплою водою.

Коли насіння вберуть воду, чіа ложкою розкласти в склянки (креманки), а льону - збити з ягодами (і фініками), а потім - покласти зверху.

Але тут одна умова: той, хто їсть цей десерт має забути про тортики та інші промислові солодощі.

Це для чистоти експерименту.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі