"Формула Штайнмаєра" – німецька упаковка забаганок Путіна

Зеленський став на слизьку дорогу подальших поступок агресору

А ось і наступний крок "миротворчої діяльності" Зеленського у напрямку реалізації путінських забаганок щодо "миру" на Донбасі - згода Зеленського розглядати "формулу Штайнмаєра" на зустрічі лідерів держав "нормандської четвірки".

Так звана "формула Штайнмаєра" була запущена в інтересах Москви у 2016 році з подачі проросійського міністра закордонних справ Німеччини Вальтера Штайнмаєра як німецька упаковка путінської інтерпретації "мінських угод". І саме згоди на її фіксацію на папері вимагає зараз Путін, як умову реанімації "нормандського формату" і зустрічі у верхах.

Суть "формули" у тому, що приймається спецзакон про місцеві вибори на окупованих територіях Донбасу і голосування відбудеться (під позірним контролем і за сприяння ОБСЄ) ще до відновлення Україною контролю над кордоном з Росією. Зразу після цього набуває чинності законодавство про "спеціальний статус" Донбасу, а загони бойовиків трансформуються у місцеву "народну поліцію" зі зброєю на руках.

Спочатку вибори під фактичним контролем Росії, запровадження "спеціального статусу" з автономними, амністованими і легалізованими силовиками-колишніми бойовиками, а вже потім, в останню чергу, Україну пустять на кордон з Росією

Тобто спочатку вибори під фактичним контролем Росії, запровадження "спеціального статусу" з автономними, амністованими і легалізованими силовиками-колишніми бойовиками, а вже потім, в останню чергу, Україну пустять на кордон з Росією.

Я добре пам'ятаю зустріч із Штайнмаєром у Верховній Раді у 2016-му, коли він намагався переконати лідерів і представників парламентських фракцій у необхідності поступок Москві для забезпечення виконання "мінських угод".

А також зустріч у вузькому форматі з Вікторією Нуланд, спеціальним представником президента США, коли вона переконувала нас у критичній необхідності імплементувати "мінські угоди" до кінця 2016 року поки при владі залишається Обама. А для цього терміново ухвалити закон про вибори на окупованих територіях.

Саме тоді нинішній міністр закордонних справ у Зеленського Вадим Пристайко засвітився як активний прибічник і пропагандист путінського плану "мирного врегулювання" на Донбасі - через вибори на окупованих територіях, амністію бойовиків і легалізацію ватажків як політиків, прямі переговори з ними та їх можливе обрання депутатами до Ради і навіть залучення в уряд.

Тодішня Верховна Рада мала сили і мужність вистояти під тиском міжнародних партнерів, а чітка проукраїнська позиція парламенту вплинула і на Порошенка, який відмовився остаточно здати національні інтереси України. Про сумнозвісну "формулу" забули на 3 роки.

Українці отримають внутрішній фронт боротьби з "русскомирскими" і "сепарськими" метастазами по всій країні

Тож прийняття Зеленським "формули Штайнмаєра" свідчитиме, що він став на слизьку дорогу подальших поступок агресору. Тоді вже навряд чи щось убереже його від пастки реалізації "миру" під диктатом Путіна - інкорпорації злоякісної путінської пухлини контрольованого Кремлем Донбасу в тіло України.

А українці отримають внутрішній фронт боротьби з "русскомирскими" і "сепарськими" метастазами по всій країні, включно з державними інститутами у Києві.

В поєднанні з новиною про рекордний рейтинг підтримки діяльності Зеленського на посаді президента, це свідчить про наш прискорений рух до нової епічної битви за долю України.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі